Dolar

32,4951

Euro

34,7706

Altın

2.488,78

Bist

9.524,59

Prof. Demir: Birileri için 'Hanefi-Matüridi bir Türküm' demekle en büyük suçu işledim

Hanefilik, Maturidilik, Radikalleşme, Selefilik alanında araştırmalarıyla tanınan, Dini Politik Araştırmalar kuruluşu TEPAV-OAS Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir, sosyal medyada bir takım grup ve çevreler tarafından şahsına yönelik hakaret ve küfürlü saldırılar olduğunu hatırlatarak bazı uyarılarda bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-19 17:33:31

Prof. Demir: Birileri için 'Hanefi-Matüridi bir Türküm' demekle en büyük suçu işledim

“Birileri için Hanefi-Matüridi Bir Türküm demekle en büyük suçu işledim”

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Hilmi Demir, söz konusu saldırılara sebep olarak şunları kaydetti:

 “Birileri için Hanefi-Matüridi Bir Türküm demekle en büyük suçu işledim. Ehli Sünnet bir kelamcı olarak sizlere ne kadar dokunduğunu biliyorum. Bunun için az tehditler, küfürler yemedim. Allah ömür verdikçe bu kutlu davayı dile getirmekte devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Selefi Tekfirciler ve FETÖ” uyarısı

Prof. Demir, ayrıca bir dizi paylaşımda bulunarak selefi, FETÖ, tekfirci çevrelere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için Din tektir, mezhebimiz amelde Hanefi İtikatta Matüridi'dir. Vatanımız Türkiye'dir.”

Selefi Tekfircilerin sözcülerinin ne kadar kolay yalan söylediklerini, iftira artıklarını gördünüz. Fetö vari iftira atıp, söylenmeyenleri söylenmiş gibi yapmaları da fetönün nasıl bu grupların akıl hocası olduğunu gösteriyor bize. Fetönün içine sızdığı yapılara dikkat edin.”

“Yerli ve milli din ihdası” iftirasını atan gözü dönmüş tekfirciler, Mezheple din arasındaki farkı bilmiyorlar mı? Allah katında yegâne Din İslam iken din ihdas etmek kimin haddine. Nübüvvet sona ermişken kim Din ihdas edecek?”

“Bizim için Din tektir, mezhebimiz amelde Hanefi İtikatta Matüridi'dir. Vatanımız Türkiye'dir.”

“Şecaat arz ederken merdi kıpti sirkatin söylermiş, selefi tekfirciliğe yeni bir din gibi sarıldıkları için herkesi kendileri gibi biliyorlar. Bizim için Din tektir, mezhebimiz amelde Hanefi İtikatta Matüridi'dir. Vatanımız Türkiye'dir.”

hilmi demir

hilmi-demir-kimdir-hilmi-demir-kac-yasinda-13589770_936_o

Prof. Dr. HİLMİ DEMİR KİMDİR?

1969 Tokat Reşadiye de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Reşadiye de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1994 yılında G.Ü. Çorum İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam Bilim dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kuranda Akıl-Vahiy İlişkisi konulu tezle 1996 da, Doktora öğrenimini ise aynı enstitüde Delil ve İstidlalin Mantıki Yapısı konulu tezle 2001 yılında tamamladı. 2002 tarihinde Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak atandı. 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılında Kırgızistan'da Osh State University'de misafir öğretim üyeliği ve Felsefe Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2003-2004 tarihinde Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesinde Dekan Yardımcılığı yaptı. 2004 tarihinden itibaren Çorum Türk Ocakları Derneği Başkanlığı yapmaktadır. 2014 yılında Profesör oldu. Ulusal Dergilerde yayımlanmış makaleleri ve Uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.

Haber Ara