Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Prens Selman suikast girişimine maruz kalmış

Kral Selman ile Veliaht Prens Muhammed Bin Selman arasındaki 'derin çatlağın' basına yansımasından sonra; şimdi de, İsrail’li bir uzman, gündemi değiştirebilecek bir iddiada bulundu. İsrailli uzman Asaf Gibor, Veliaht Prens Selman’ın suikast girişimine maruz kaldığını, ancak suikastten sağ kurtulduğunu belirtti. Suikast girişiminin ortaya çıkmasından sonra kardeşi Bandar Bin Selman’ı da tuttuklattığını; oğlunu da muhtemel bir saldırıdan etrafını koruması için görevlendirdiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 00:01:24

Prens Selman suikast girişimine maruz kalmış

 

Suudi Saray'ındaki taht kavgalarının ateşi basına yansımasından sonra şimdi de; İsrailli bir uzmandan güdemi değiştirebilecek bir iddialı açıklama geldi. İsrailli uzman Asaf Gibor, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın suikast girişimine maruz kaldığını, ancak suikastten sağ kurtulduğunu belirtterek, suikast girişiminin ortaya çıkmasından sonra kardeşi Bandar Bin Salman'ı tuttuklattığını öne sürdü.

SUİKASTİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ
İÇİN KRALİYET MUHAFIZ
SUBAYINA PARA VERİLMİŞ

Gibor yaptığı açıklamada, "Bandar tarafından, suikasti gerçekleştirmesi için Kraliyet Muhafız subayına 10 milyon Suudi Riyali tutarında para verildi. Bu da Suudi Arabistan'da yeni bir kabile savaşıyla karşı karşıya kaldığımız anlamına geliyor” dedi.

ETRAFINDAKİ KORUMANIN ARTIRILMASI
İÇİN OĞLUNA GÖREV VERDİ

“Veliaht Prens Selman, oğlunu etrafındaki korumayı arttırması ve suikast girişimini yapacak memurun tutuklanması için görevlendirdi “ diyen İsrailli uzman Asaf Gibor; ayrıca muhtelif bir saldırıdan kendisini korumak ve hayatını güvence altına almak için bir güvenlik birimin de atandığını belirterek şunları şöyledi:
“İbn Selman, dikkatlice seçilmiş ve yoğun eğitim alan yeni güvenlik unsurlarından oluşan ‘Hızlı Müdahale Gücü' adıyla bir güvenlik birimi kurdu. Temel amaç, Veliaht Prensi için gerekli güvenlik korumasını sağlamaktır.”

Haber Ara