Dolar

32,3369

Euro

35,1182

Altın

2.235,55

Bist

8.731,47

'Prens Selman, Kaşıkçı cinayetini unutturmak için İsrail'i savaş çıkarmaya teşvik ediyor'

Suudi Veliaht Prensi Selman'ın, 'dikkatleri Kaşıkçı cinayetinden başka yöne çekme' amacıyla İsrail'i Hamas'la savaşması için ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 17:50:52

'Prens Selman, Kaşıkçı cinayetini unutturmak için İsrail'i savaş çıkarmaya teşvik ediyor'

Suudi Arabistan'daki kaynaklar tarafından verilen bilgilere göre, Kaşıkçı cinayetinin hala gündemde kalması ve Türkiye'nin ses kayıtlarıyla 'sürece zarar vermeye başlaması' üzerine, Suudi Arabistan kralını İsrail'i Hamas'la savaşması için ikna etmeye çalışıyor.

Alınan bilgilere göre, kraliyet mahkemesi, dışişleri ve savunma bakanlığı ve istihbarat servisi üyelerinden oluşan bir ekip her 6 saatte bir Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı bilgilendiriyor.

'SUUDİ ARABİSTAN'IN İSRAİL'İN ÇIKARLARINI DESTEKLEYEN ROLÜ'

Prens Selman'a verilen tavsiyelere göre ise, Gazze'de çıkacak bir savaşın Trump'ın dikkatini dağıtacağını ve Suudi Arabistan'ın İsrail'in stratejik çıkarlarını desteklemedeki rolüne dikkat çekeceğini söyledi.

'SİLAH SATIN ALMA YOLUYLA TARAFSIZLAŞTIRMA'

Öte yandan, Alwaght'ta yer alan analize göre, Selman'a verilen tavsiyeler arasında 'Türkiye'yi her anlamda tarafsızlaştırmak' da var. Bunun ise Erdoğan'a çeşitli silah alımı tekliflerinde bulunarak sağlanmaya çalışılacağı iddia edildi.

Haber Ara