Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Prefabrik ve Konteyner Evlere İlgi Artıyor

Tüm dünyada popülerliği artan prefabrik ve konteyner evlere Türkiye'de de ilgi artıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 13:16:11

Prefabrik ve Konteyner Evlere İlgi Artıyor

Prefabrik evler hızlı üretimi ve uygun fiyatlarının yanısıra depreme karşı dayanıklı olmasıyla hayalindeki evi yapmak isteyen insanlara büyük bir fırsat sunuyor. Lüks bir ev sahibi olmak aslında o kadar da zor değil. 300.000 Türk Lira'sına  dublex bir ev sahibi olmak mümkün.

Bilinenin aksine çelik evler doğru yapı malzemeleri kullanılarak 4 mevsim kullanılmaya hazır bir hal alabiliyor. Önemli olan bulunduğunuz iklime göre malzeme seçimi.

Konteyner evler ise adeta bir yapboz gibiler konteynerleri yan yana getirerek bir ev yapmanız mümkün. Size kalan sadece hayal gücünüzü kullanmak. Üstelik bu evlerde elektrik ve su tesisatları çok daha kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. 1 hafta içerisinde sizin isteklerinize göre evinizi teslim alabiliyorsunuz.

Turizm sektörü bu tip evlere çok hızlı bir giriş yaptı. Konteyner evler kolay tasarlanması ve uygulamasının kolay olması sebebiyle sezonluk tatil yörelerinde sıkça kullanılmaya başladı.Doğayı betona boğmamak için geri dönüşümü yüksek olan bu tip konutlar özellikle Akdeniz ve Ege bölgesindeki turistik tesislerde sıkça kullanılıyor.

Prefabrik evlerin ömürleri 40-50 yıl arasında değişiyor. Ömrü tükentdikten sonra ise hurda haline geleceği için hurda fiyatından yine nakit paraya çevirebiliyorsunuz.

 

Haber Ara