Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Pravda: Paşinyan kaybetti ama Ermeni halkı acı çekiyor

Rus askeri uzman ve Ulusal Savunma dergisi Genel Yayın Yönetmeni Igor Korotchenko, Pravda’ya yaptığı açıklamada, “Paşinyan kaybetti ama Ermeni halkı acı çekiyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 15:34:03

Pravda: Paşinyan kaybetti ama Ermeni halkı acı çekiyor

Rus askeri uzman Igor Korotchenko, Pravda'ya yaptığı açıklamada, “Paşinyan kaybetti ama Ermeni halkı acı çekiyor” dedi.

Rus askeri uzman ve Ulusal Savunma dergisi Genel Yayın Yönetmeni Igor Korotchenko , Pravda.Ru'nun genel yayın yönetmeni Inna Novikova'ya, Dağlık Karabağ ve savaşı kaybeden Ermenistan hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Pravda.Ru'nun genel yayın yönetmeni Inna Novikova'yanın, Igor Korotchenko ile yaptığı röportajdan bazı kesintiler şöyle:

- Novikova: Karabağ savaşı nasıl bitti?

- Korotchenko: Yaklaşık üç hafta önce programımıza Karabağ'daki savaşın Azerbaycan'ın zaferi ile biteceği bir döneme adını vermiştim. Hepsi oldu. Şimdi huzurlu bir yaşam düşünmenin zamanı geldi.

- Novikova: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Karabağ sakinlerine bağlılığını, onlara bazı özel haklar vermeye hazır olduklarını açıkladı. Ama aynı zamanda işgalcileri kovduğunu söyledi. İşgalciler Ermeni ordusu mu, yoksa Karabağ'da yaşayan barışçıl insanlar da dahil olmak üzere tüm Ermeniler mi?

- Korotchenko: “İşgalciler, açıkça, Dağlık Karabağ topraklarında Azerbaycan'ın silahlı kuvvetlerine karşı savaşan düzenli Ermeni ordusunun birlikleri anlamına geliyor.

Azerbaycan insansız hava araçlarının saldırılarının görüntüleri, en son modern savaş araçlarıyla donanmış birliklerin Ermenistan topraklarından Dağlık Karabağ'a gönderildiğini gösterdi.

Sözde RKN (Dağlık Karabağ Cumhuriyeti) Savunma Ordusu'nun milis birimleri vardı, ancak silahlı oluşumları hâlâ eski Sovyet teknolojisini kullanıyordu.

Modern ordular savaştı

Ermenistan'ın bu yıl satın aldığı ve Ermenistan'da konuşlandırılan en yeni hava savunma sistemlerini orada görüyoruz. Ve aniden Dağlık Karabağ topraklarında savaşıyorlar. Dolayısıyla düzenli Ermeni ordusunun Azerbaycan ordusuyla da savaştığı açıktır.

Erivan'daki protestocular ve politikacılar bir ihanet, satın alınmış bir zafer olduğunu söylüyorlar. Birisine para ödendi, biri ihanete uğradı vb. Ama bunlar duygulardır.

Savaş kanlı, acımasız bir şeydir. Bir savaşta ya kazandınız ya da kaybettiniz. Savaşta müzakereci yok. Tabiri caizse burada her şey adil.

Bir tarafta savaşıyorsunuz, diğer tarafta düşman savaşıyor. Daha iyi teknik donanıma, daha etkili komutanlara ve savaşçılara sahip olan zaferi kazanır. Burada tesadüf yok.

Ve bu savaşın sonucu hakkında tahminlerde bulunduğumda, kimseye sempati duymadım. Askeri harekat planını, tarafların silahlarının potansiyellerini, yeteneklerini ve etkililiğini değerlendirmenin temel ilkesi temelinde gerekçelendirdim.

Ermenistan için şok, Azerbaycan için zafer

- Novikova: Paşinyan ne orduyu ne de ülkeyi savaşa hazırlamadı. Paşinyan teslim oldu. Bugün Ermeni halkının gözünde milli bir haindir. Bu, kaybeden herhangi bir politikacının kaderidir. Ermenistan için bu şüphesiz psikolojik bir şoktur.

- Korotchenko: İnsanlar henüz bunun farkında bile değil. Bazı insanların bir tepkisi var - gerçekliğin reddi. Ama gerçekler bunlar, gerçek bu. Bu satın alınmış bir savaş değil, bu Azerbaycan'ın askeri bir zaferidir.

Aliyev cumhurbaşkanı olarak daha iyi çıktı - devlet başkanı ve başkomutan. Bu nedenle, daha kötü olduğu ortaya çıkan Paşinyan'a karşı bu savaşı kazandı.

Paşinyan savaşın önünü açtı

Aynı zamanda Paşinyan bu savaşı gerçeğe dönüştürmek için her şeyi yaptı. Kelimenin tam anlamıyla bu savaşın kapılarını açtı.

Şimdi ayaklarınızı yere vurup ihanete uğradığınızı haykırmak anlamsız. Seçmenler - Ermenistan vatandaşları Paşinyan'a oy verdi; bu yüzden bugün tüm iddiaları sadece Paşinyan'a değil, kendilerine de sormaları gerekiyor.

Evet, yanlış seçim yapıldı. Bunu Ermenistan'daki renkli kadife devriminin en başından beri konuştuk. Renkli devrim, toprak kaybı, devletin yıkımı ve halkın çektiği acılar dışında kimseye hiçbir şey getirmez.

Hiçbir yerde, dünyanın hiçbir ülkesinde renk devrimi iyi getirmedi. Bunu dürüstçe, Ermeni ortaklarımıza açıkça konuştuk.

CSTO'ya kirleten, Rus şirketlerine yapılan zulüm, Putin'e saygısızlık, Rus karşıtı sloganları duydunuz ve gördünüz. Ama özür dilerim, bir yerde kavrulmuş bir horoz gagalandığında şampanya içmek için çok geç demektir.

Ermeni piyadeleri inatla ve cesurca savaştı; ancak Azerbaycan piyadeleri bu sefer daha iyi eğitilmiş ve motive olmuştu. Şuşa'ya saldıran Türk özel kuvvetleri değildi. Şehre Azerbaycan askeri saldırdı.

Bunun farkına varılmalı ve aşırıya bakılmamalıdır. Tüm iddialar kendinize yöneltilmelidir. Tabii ki, politikacılar bundan sorumlular.

Bu nedenle kalabalık, parlamentoyu basan, başbakanın konutunu ve hükümet binasını parçalayan Paşinyan'ı arıyor. İnsanlar bu savaşı kaybettiği için Paşinyan'ı affedemez. Ne de olsa bu, tüm Ermeni toplumu için çok büyük bir darbe.

- Novikova: Eyaletleriniz yardımcı oldu mu? ...

- Korotchenko: Ne yazık ki, Rusya Federasyonu ile ilişkilerin kesilmesi, tüm yüksek kademelerin Soros teşvikleriyle doldurulması, Ermenistan ile Rusya arasındaki uçurumun daha da artmasına neden oldu.
Paşinyan'ın savaşı kaybettiği bir duruma yol açtılar. Arkasında Sovyet sonrası alandaki en büyük ABD büyükelçiliği vardı. Soros ve Amerika Birleşik Devletleri onun arkasında durdu.
Bir tarafta ve diğer tarafta kaybedilen canlar için üzücü. Binlerce insan öldü, siviller yaralandı. Bu çok büyük bir trajedi, ama bugünün gerçekleri bunlar. Paşinyan kaybetti ama Ermeni halkı acı çekiyor.

Kaynak: Pravda

Haber Ara