Dolar

32,5587

Euro

34,8655

Altın

2.431,36

Bist

9.722,09

Potoçari'de sessizlik hakim

Potoçari'de sessizlik hakim

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 17:37:09

Potoçari'de sessizlik hakim
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 136 kurbanın defnedilmesinin ardından Potoçari Anıt Mezarlığı sessizliğe büründü.

Srebrenitsa soykırımının 20. yılında düzenlenen toplu cenaze ve anma törenine katılmak üzere sabahın erken saatlerinde Bosna Hersek'in dört bir yanından ve yurtdışından Potoçari'ye gelen insanlar, araçlarla evlerine dönerken, soykırım kurbanlarının defnedildiği mezarlıkta ise sessizlik hakim.

İki gündür devam eden törenleri yakından takip eden yerel ve uluslararası basın kuruluşları da yavaş yavaş Potoçari'den ayrılırken, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup mezarlığı temizleyip çöpleri topladı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazoviç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, kimlik tespiti yapılan 136 soykırım kurbanı Potoçari'deki mezarlığa defnedildi. Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen soykırım kurbanlarının sayısı bugünkü törenin ardından 6 bin 377'ye yükseldi.

Bu yılki cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra aralarında Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Sırbistan Başbakanı Aleksander Vuçiç'in de bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı, bakanlar, diplomatlar ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı.

Haber Ara