Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

'Potanın Perileri', Sırbistan maçı hazırlıklarını sürdürdü

'Potanın Perileri', Sırbistan maçı hazırlıklarını sürdürdü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 20:45:28

'Potanın Perileri', Sırbistan maçı hazırlıklarını sürdürdü
FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde yarın Sırbistan ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı, bu maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda ay-yıldızlı basketbolcular, Sırbistan karşılaşmasının hücum ve savunma taktiğini çalıştı. Milliler, antrenmanın son bölümünde ise şut çalışması yaptı.

Antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Ekrem Memnun, yarınki maçta turnuvanın en zorlu takımlarından birisiyle karşılaşacaklarını, ancak oyuncularının da bu maçın öneminin bilicinde olduğunu belirtti.

Sırbistan'ın çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu kaydeden Memnun, "İddialı bir takım. Çok dikkatli olmamız gereken bir maç. Çok konsantre olup, bu maçı kazanmayı istiyoruz. Oyuncularım da bu maçın öneminin bilincinde" diye konuştu.

Memnun, Sırbistan maçının olimpiyat elemeleri için hayati önem taşıdığını da anlatarak, şunları söyledi:

"Herkes olimpiyatlarda mücadele etmek istiyor. Takımlar en iyi kadrolarıyla burada. Yarın tek sonuç elde edeceğimizi umut ediyorum, o da galibiyet. Buraya gelirken birinci hedefimiz, olimpiyat elemesi için pozisyonumuzu almaktı. Yarınki maçın sonucuna göre de yeni hedeflerden konuşabiliriz. Sırbistan maçı bu turnuvada oynayacağımız en önemli maç. İyi hazırlandık. Yarın bir sorun yaşamayacağımızı umut ediyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğiz."

- Basketbolcuların görüşleri

Milli basketbolcu Birsel Vardarlı Demirmen ise şampiyona öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getirerek, "Turnuvaya bazı talihsizlikler nedeniyle çok iyi başlayamadık ama zamanla daha iyi duruma geldik. Turnuvanın en iyi savunma yapan takımlarından biriyiz. Yarınki maça kazanmak için çıkacağız" diye konuştu.

Sırbistan maçının çok önemli olduğunu vurgulayan ay-yıldızlı basketbolcu, "Kazanamadığımız takdirde şimdiye kadar verdiğimiz tüm emekler boşa gidecek. Sırbistan maçını kazanıp olimpiyatlara adım atmış olacağız. Sırbistan çok iyi bir ekip. Hücumda çok etkili olabilen ve sert oynayan bir takım. Onları iyi tanıyoruz. İyi savunma yaptığımız ve basit hatalar yapmadığımız takdirde kazanacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Milli basketbolcu Olcay Çakır da çok iyi savunma yapan bir takım olduklarını belirterek, "Rakibimiz Sırbistan ise bir hücum takımı. Eğer şu ana kadarki iyi savunma oyunumuzu bu maça da taşıyabilirsek, bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Bizim için ölüm kalım maçı. Elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara