Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Posta tahsilat aracına silahlı saldırı: 2 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv kentinde posta tahsilat aracına silahlı saldırı düzenleyen bir kişi üç görevliyi öldürdü ve araçta bulunan 2,3 milyon grivnayı (yaklaşık 100 bin dolar) alarak kaçtı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 16:14:18

Posta tahsilat aracına silahlı saldırı: 2 ölü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  Bazı işletmelerin paralarını bankalara taşımakla görevli "Ukrpochta" şirketine ait araca düzenlenen saldırının ardından emniyet birimleri kent genelinde saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Kentin birçok yerinde ve giriş çıkış noktalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Emniyet birimlerince yapılan ilk değerlendirmede, saldırganın tek başına hareket ettiğini sonucuna varıldı. Araca otomatik silahla saldıran kişinin üzerinde maske, kask ve kurşun geçirmez yelek bulunduğu belirtildi. Saldırganın olay yerinden bir otomobille uzaklaştığı kaydedildi.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise bugün İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen bir toplantıda, son dönemde ülkede silahlı saldırı ve terör eylemlerinin belirgin ölçüde arttığını söyledi. Poroşenko, silahlı saldırı ve terör eylemlerinin doğudaki Rusya yanlısı suç çetelerinin yasa dışı hareketleri ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Poroşenko, silahlı saldırı ve terör eylemlerinin artmasında ülkede yasa dışı silah kullanımının belirgin ölçüde artmasının etkili olduğunu ifade etti. Poroşenko, ayrıca, suç çetelerinin ülkedeki emniyet birimlerinin Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı sürdürülen mücadeleye yoğunlaşmasını fırsat bilerek eylemlerini arttırdığını da kaydetti.

Haber Ara