Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

POS cihazlarında güvenlik tehlikesi

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, POS cihazlarının güvenlik açısından giderek daha tehlikeli olduğunu ve alınan önlemlerin yeteli olmadığını belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 12:48:21

POS cihazlarında güvenlik tehlikesi
Börekcioğlu,  yaptığı açıklamada, online ve mobil  bankacılık sistemlerinin karşı karşıya kaldığı saldırıların, iki adımlı şifre  doğrulama sistemlerinin güvenlik için tek başına yeterli olmadığını gösterdiğini  söyledi. 
 
 POS cihazlarındaki güvenlik tehlikesinin son dönemlerde arttığını  vurgulayan Börekcioğlu, "Özellikle büyük perakende zincirlerine yapılan  saldırılarda milyonlarca kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınması dikkati  çekti. 2014'ün üçüncü çeyreğinde bu alanda 6 yeni zararlı yazılım çeşidi  yakalandı. POS cihazlarına yönelik veri hırsızlıklarının alanı genişleyerek metro  istasyonları ve otoparklardaki ödeme sistemlerine kadar yayılmış durumda" diye  konuştu. 
 
 Börekcioğlu, POS cihazları konusunda havaalanlarında bulunan check-in,  wi-fi bağlantılı ödeme ve bagaj ölçüm noktalarını da dolandırıcıların hedefleri  arasında yer aldığına işaret etti. 
 
 Ödeme sistemleri noktasında herhangi bir güvenlik açığı bulunmamasının  itibar yönetimi açısından oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Börekcioğlu,  "Kapsayıcı ve sürekli güncellenen bir veri güvenliği çözümü kullanılmasının  günümüzün tehdit atmosferinde vazgeçilmezdir. Gelişmiş ağ güvenliği koruması bu  açıdan önem taşıyor. Tehditlere karşı koruma platformu, bugünün sinsi ve hedefe  yönelik saldırılarını gerçek zamanlı olarak algılamanızı, analiz etmenizi ve  bunlara tepki vermenizi sağlar" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara