Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Portekiz'de polis ırkçılığına karşı 'kahrolsun ırkçılık' sloganı

Portekiz’de ayaklanma karşıtı güçler ırkçı politikaları protesto edenleri bastırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-23 10:59:07

Portekiz'de polis ırkçılığına karşı 'kahrolsun ırkçılık' sloganı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Portekiz'de protestocular ırkçı polis şiddetine karşı düzenlenen eylemde polisle çatıştı. Yetkililer kimliği belirsiz saldırganların Setugal'da bir polis istasyonuna molotof kokteyli attıklarını ve başkent Lizbon'da arabalara zarar verdiklerini duyurdu.

Yapılan bir açıklamada polis atılan üç molotof kokteylinin istasyonda hasara yol açtığını ancak kimsenin yaralanmadığını duyurdu.

Polis yaptığı araştırmada Lizbon'da gerçekleştirilen yürüyüşle bir bağlantı kuramazken, Lizbon yürüyüşünün ardından polisin Seixal'de bir gecekondu bölgesine baskın düzenlediği belirtildi.

İnternette yayınlanan bir videoda ise polis memurlarının birçok siyahi adamı dövdükleri görüldü. Dört mahalleli ve bir polis memuru ise hafifi yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Bir kişi ise tutuklandı.

İnsan hakları grubu SOS Racismo ise polisin eylemlere cevabının haksız olduğunu ve savcılık makamının bir soruşturma açmasını talep etti.

Hafta başında çoğu siyahiler olmak üzere eylemciler Lizbon'un işlek Avenida da Liberdade caddesini “Kahrolsun ırkçılık!” sloganlarıyla kapattılar.

Polis ise bir kişinin Lizbon'un dört arabaya ve onlarca çöp kutusuna zarar verdiği şüphesiyle Lizbon'un Odivelas bölgesinde tutuklandığını açıkladı.

Lizbon'un eteklerindeki kenar mahallelerinde Portekiz'İn çoğunlukla eski Afrika kolonilerinden insanların yaşadığı çok sayıda fakir mahalle var.

Irk bağlantılı şiddet Portekiz'de nadiren görülmekte fakat 2015'te bir vakada 18 polis memuru ırkçılık nedenli bir suçtan yargılandılar.

Kaynak: telesurenglish.net

 

Haber Ara