Dolar

32,3353

Euro

35,1802

Altın

2.245,67

Bist

8.718,11

Pompeo'dan, Avrupa ülkelerine 'IŞİD savaşçılarını geri alın' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ülkelerine, ele geçirilen IŞİD'li vatandaşlarını geri kabul etmeleri ve Irak ile Suriye'deki altyapının restore edilmesi için finansal sorumluluk almaları çağrısında bulundu

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-15 00:13:39

Pompeo'dan, Avrupa ülkelerine 'IŞİD savaşçılarını geri alın' çağrısı

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon'un bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantısı Washington'da başladı.

Pompeo, toplantının açılış konuşmasında, "Koalisyon üyeleri, gözaltındaki binlerce IŞİD'li yabancı savaşçıyı geri almalı ve işledikleri vahşetlerden sorumlu tutmalıdır." ifadelerini kullandı.

Koalisyon üyelerini, IŞİD'le mücadele sırasında zarar gören Irak ve Suriye'nin altyapısının restore edilmesi için sorumluluk almaya davet eden Pompeo, milyonlarca mültecinin ülkelerine geri dönebilmesi için bu sürecin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Pompeo, IŞİD'in büyük ölçüde bitirildiğini ancak tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirterek, örgütün özellikle Kuzey Afrika ve Sahra Çölü civarında tekrar yapılanmaya çalıştığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN "TERÖRLE MÜCADELE" VURGUSU

Öte yandan, basına kapalı devam eden açılış oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e karşı verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörün her türlüsüyle yoğun şekilde savaştığını ve bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğunun altını çizdi.

Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, oturum öncesinde aile fotoğrafı da çektirdi.

 

Haber Ara