Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

Polonya ve ABD muhtıra imzaladı

Polonya, ABD'nin Patriot füze savunma sistemleri satmayı kabul ettiğini ve dün bu konuda iki ülke arasında bir muhtıra imzalandığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-06 14:51:38

Polonya ve ABD muhtıra imzaladı

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz bugün televizyonda canlı yayınlanan basın toplantısında, "Dün gece ABD hükümetinin Polonya'ya Patriot füzelerinin en modern konfigürasyonunun Polonya'ya satılmasını onaylamasına ilişkin bir muhtıra imzaladık. ABD Başkanı Donald Trump'ın Varşova'yı ziyaret ettiği gün bunu açıklamaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Macierewicz, ilk sevkiyatın 2022 yılında başlayacağını ve sistemlerinin satın alınması için 30 milyar zlotı (7.5 milyar dolar) harcamayı planladıklarını aktardı.

Beyaz Saray, Trump'ın dün gittiği Varşova'da, ABD'nin NATO ittifakına bağlılığını gösterecek simgesel bir konuşma yapacağını ve Rusya ile coğrafi olarak en yakın olan ülkelerin yetkilileriyle görüşeceğini bildirmişti.

Trump, Varşova'dan Almanya'nın Hamburg kentine giderek 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan G20 zirvesine katılacak.

Polonya Mart ayında, Amerikan Raytheon şirketinden 7.6 milyar dolar değerinde sekiz adet Patriot füze savunma sistemi alımını öngören anlaşmayı bu yıl sonuna kadar imzalayacağını açıklamıştı.

Polonya, Patriot sitemlerini, 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan silahlı kuvvetler modernizasyon projesinin odağından görüyor.

Haber Ara