Dolar

32,3355

Euro

35,2000

Altın

2.245,89

Bist

8.718,11

Polonya'dan AB'ye Türkiye uyarısı

Polonya Dışişleri Bakanı Czaputowicz, Türkiye'ye yönelik silah ambargosu tartışılırken, bunun uygulanıp uygulanamayacağı konusunda, Ankara'nın NATO üyeliğinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 21:47:51

Polonya'dan AB'ye Türkiye uyarısı

Lüksemburg'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, "Toplantı sırasında Polonya olarak Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırgan eylemleriyle ilgili bildiriyi destekledik. Bu eylemler bakanlar tarafından kınandı. Barışın korunması gerektiğini ve bunun ancak BM himayesinde sağlanabileceğini düşünüyoruz" iddialarında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN BİR NATO ÜLKESİ OLDUĞUNU UNUTMAYALIM"

Polonya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulayıp uygulamayacağı sorusu üzerine Czaputowicz, "NATO'nun tutumunu ve Türkiye'nin İttifak üyesi olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurmalıyız" yanıtını verdi.

AB üyesi ülkeler, Lüksemburg'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısında Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınamış, Ankara'ya silah satışının durması çağrısında bulunmuştu.

Haber Ara