Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Polisler Suriyelilerle iletişim için Arapça öğrendi

Suriyelilerin trafik asayiş ve pasaport işlemlerinde dil kaynaklı sorunlarının çözümü için polislere Arapça eğitimi verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 15:27:02

Polisler Suriyelilerle iletişim için Arapça öğrendi

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçıp Mersin'e yerleşen Suriyelilerle sağlıkla iletişim kurabilmeleri için Mersin İl Emniyet Müdürlüğü personeli Arapça eğitimi aldı. 

Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) desteğiyle "Arapça Dil Eğitimi Projesi" hayata geçirildi. 

Kentteki Suriyelilerin asayiş, pasaport işlemleri ve trafikte dilden kaynaklanan sorunlarının çözülmesi için İl Emniyet Müdürlüğü personeline Arapça eğitimi verildi. 

Çeşitli şube müdürlüklerinden eğitime katılıp başarılı olanlara Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle sertifikaları sunuldu. 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Uğur Oral Kültür Merkezi'ndeki törende, Arapça Dil Eğitimi Projesi'nin Mersin'de önemli bir sorunun çözülmesini sağlayacağını söyledi. Üniversite olarak bu projede yer almaktan gurur duyduklarını dile getiren Çamsarı, yakın zamanda üniversitede Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün eğitime başlayacağını da duyurdu. 

Haber Ara