Dolar

32,5714

Euro

34,8984

Altın

2.439,13

Bist

9.645,02

Polise atmak isterken elinde patladı

Polise atmak istediği patlayıcının elinde patlaması sonucu bir YDG-H'li yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 13:00:32

Polise atmak isterken elinde patladı

Diyarbakır ve Şırnak'ta polis ile askere yönelik uzun namlulu ve roketli saldırı düzenlendi. Saldırılarda polise atmak istediği bomba elinde patlayan 1 kişi ağır yaralanırken, polise uzun namlulu silahla saldıran 1 YDG-H'li öldürüldü.

ELİNDEKİ BOMBA PATLADI

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis ekipleri ile PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Polis ekiplerine uzun namlulu silahla saldıran YDG-H üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmada 1 YDG-H'li öldürüldü. Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde ise polis ekiplerine El Yapımı Patlayıcı (EYP) atmak isteyen bir kişi elinde bombanın patlaması üzerine ağır yaralandı. Yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Şırnak'ın İdil ilçesinde ise dün gece meydana gelen iki büyük patlamanın ardından ilçe jandarma komutanlığına PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin anında karşılık vermesiyle kısa süre devam eden çatışmanın ardından militanlar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Ayrıca İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi mevkiinde seyir halindeki polis araçlarına da teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırılarda roketlerin polis araçlarına isabet etmemesi olası faciayı önlerken, kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haber Ara