Dolar

32,5957

Euro

34,7981

Altın

2.404,77

Bist

9.645,02

Polis bir kişiyi öldürdü iddiası

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen polislerin bir kişiyi öldürdüğü iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 20:01:47

Polis bir kişiyi öldürdü iddiası

Hürbakış.net'te yer alan bilgide; Sabah saatlerinde Hasırlı Mahallesi'ni ablukaya alan polis, hendekleri kapatmak için operasyon başlattı. Operasyon sırasında bir kişinin öldüğü belirtildi.

Fatihpaşa, Cevdetpaşa, Hasırlı mahalleleri ile Hz. Süleyman Cami civarında halk polis baskınlarına karşı hendek kazıp nöbet tutmaya başladı.

Başta Hasırlı Mahallesi olmak üzere birçok mahallede ev ve işyerlerinin polis tarafından tarandığı belirtildi.

HDP'li vekiller inceleme yaptı

Olayların ardından bölgeye giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri incelemeler yaptı.

imc tv'ye konuşan HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, “Bir yurttaşımızın yaşamını yitirdiği, yaralıların olduğu söyleniyor. Yaralılara henüz ulaşılmadı çünkü insanlar güvenlik kaygısı taşıyor” dedi.

Yaşananların sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Yiğitalp, “Analar ağlamasın diyor, asker, gerilla, polis anası ağlıyor, hangi anadan bahsediyor?” diye sordu.

Polis , yaşanan olayların ardından kepçeler getirerek, kazılan hendekleri kapattı.

Canlı kalkan eylemi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü tarafından yapılan çağrıyla, aralarında HDP milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi Fatihpaşa, Cevdetpaşa, Hasırlı mahallelerinde canlı kalkan eylemi başlattı.

Haber Ara