Dolar

32,5833

Euro

34,7900

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

'PKK yürüyüşüyle ilgili soruşturma açılabilir'

Almanya’da Abdullah Öcalan’ın resimlerinin ve PKK sembolleri taşıyanlar hakkında 'gerekli hukuki adımların atılabileceği' açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 12:25:58

'PKK yürüyüşüyle ilgili soruşturma açılabilir'

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan polis sözcüsü Frankfurt'taki Nevruz kutlamalarında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın resminin ve örgüt sembollerinin olduğu bayrak taşıyanlar hakkında hukuki adımlar 'atılabileceğini' söyledi.

Frankfurt Polis Sözcüsü, "Her soruşturmada olduğu gibi Frankfurt'taki gösteride de suç unsuru oluşturduğu düşünülen her türlü durum emniyet birimlerince tespit edilip, gerekli adımlar atılıyor" dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Nevruz kutlamalarında PKK sembollerinin yanı sıra Öcalan posterleri açıldı. Frankfurt Polisi yürüyüş boyunca göstericilere müdahale etmedi.

"Savcılığın talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz” diyen Frankfurt Polisi açıklamasında "Belgelemeyle ifade ve toplanma özgürlüğü ile ilgili temel hakların kullanılmasını tehlikeye sokmadan, ceza kovuşturmasını güvence altına alıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Almanya'daki Nevruz kutlamasında Öcalan posterlerinin ve PKK bayraklarının açılması Ankara tarafından tepkiyle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Almanya'nın terörist ilan ettiği bir örgütün faaliyetine gözyumması ve yasakladığını duyurduğu sembollerle bayraklara ses çıkarmaması, terörle mücadele açısından son derece düşündürücüdür. Öte yandan, terör örgütünün ülkemizde yapılacak referandumla ilgili sloganların da atıldığı gösterisine izin verilirken, Türkiye'nin milletvekillerinin Türk toplumuyla buluşmalarına her türlü zorluğun çıkartılması, çifte standartın en vahim örneğini oluşturmaktadır.Bu samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz. Tepkimiz Almanya'nın Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir" denildi.

 

Haber Ara