Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

'PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay 'Şu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok. PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 14:37:07

'PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "PKK'nın hala silahı bırakmamasının bir tek sebebi var, o da Kürt halkına karşı silahı bir baskı unsuru olarak kullanmak. Şu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok. PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor" dedi.

PKK'nın seçmene yaptığı baskılara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Aktay, son günlerde örgütün kırsal kesimde, HDP'nin de şehirde halkın iradesi üzerinde ipotek kurmaya çalıştığını söyledi.

Aktay, seçmene psikolojik baskı uygulandığını dile getirerek, "Örgütle HDP'nin işbirliği halinde olduğunu gösterir çok sayıda örnek olaydan haberdarız. Örgüt elemanları gecenin bir yarısı köylere gelerek tehditte bulunuyor, örgütle irtibatlı oldukları bilinen şehir yapılanmaları veya KCK'ya mensup olduğu bilinen kişiler de şehirlerde AK Parti'ye oy vereceği bilinen ya da zannedilen kişilerle bire bir görüşerek, baskı uyguluyor, tehdit ediyor" diye konuştu. 

Anket adı altında fişleme yapıldığını ifade eden Aktay, "Bu şekilde AK Parti'ye oy verileceği öğrenildiğinde, 'HDP'ye oy vermediğiniz takdirde 6-7 Ekim'e benzer hadiselerin olmasından endişelenmiyor musunuz' şeklinde tehditlerde bulunuluyor ve bu da elbette halkı tedirgin ediyor" dedi. 

Mektup gönderilerek tehdit edilenlerin de olduğunu, bunların bir kısmının yargıya da intikal ettiğini dile getiren Aktay, bu tür yöntemlerin büyük kısmından insanların haberdar olmadığını aktardı.

Aktay, "HDP'nin batıda çizdiği çiçekli, böcekli portrenin gerçek halini ve ne kadar sahte olduğunu biz burada yaşayarak görüyoruz. Batıda HDP'nin bu yüzünü bilmelerine rağmen bilmiyormuş gibi davrananlar bu suça ortak olduklarını unutmamalılar" ifadelerini kullandı.

"PKK silahı Kürt halkının iradesini yönetebilmek için kullanıyor"

Aktay, PKK'nın geçmişten hiçbir farkı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK'nın hala silahı bırakmamasının bir tek sebebi var, o da Kürt halkına karşı silahı bir baskı unsuru olarak kullanmak. Şu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok.  PKK silahı Kürt halkına karşı, Kürt halkının iradesini yönetebilmek için kullanıyor. Kürt halkının iradesini belirlemeye, etkilemeye ve yönlendirmeye yarayan bir araçtan başka bir şey değildirsilah. Dolayısıyla bu silahı bırakmak istemiyor çünkü silah ona güç veriyor. Cebren ve hileyle hep insanların iradelerini belirleyen bu yapıdan elbette ki insanlara hiçbir hayır gelmez."

"İnsanları çocuklarıyla tehdit ediyorlar"

PKK'nın vatandaşları, çocukları ve malları üzerinden tehdit ettiğini anlatan Aktay, "Şiddet ve tehdit bir kültür haline geldiğinde bir çocuk bakıyorsunuz ki sınıf arkadaşını tehdit eder hale gelmiş. İlkokul çağındaki bir çocuk, 'Buraların hepsi yakında bizim olacak' diyebiliyor" şeklinde konuştu.

Aktay, "İnsanlar zorla veya baskıyla korkutularak teslim olmuş oluyorlar. Ancak insanlar bunu kabullenemedikleri için ufak ufak meşrulaştırma mekanizmalarını da devreye sokarak bir tür haklılık duygusu geliştiriyorlar ve örgütte sevilecek taraf bulmaya başlıyorlar. Burada kişiliği deforme eden bir süreçten bahsediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"HDP kendine güvenmiyor ki yanına Paralel Yapı'yı alabiliyor" 

'Paralel Devlet Yapılanması'nın tüm yayın organlarının, HDP'yi demokratik bir parti olarak yansıtmaya çalıştığını kaydeden Aktay, HDP terörle hiçbir bağı olmayan, terörden hiçbir şekilde nemalanmayan, faydalanmayan bir parti gibi gösterilmeye çalışılıyor. Silahı aradan kaldırın bakalım HDP'den geriye ne kalıyor" diye konuştu.

Kendisini güçlü bulanların silaha güvenmeyeceğine işaret eden Aktay, şunları kaydetti:

"HDP çok güçlü olduğuna inanıyorsa silaha güvenmez. Silaha güvenenler korkaktır. Bizim silahımız yok. Allah'tan başka hiç kimseye güvenmeden yolumuza devam ediyoruz. Çünkü kendimize, ülkeye yaptıklarımıza ve bu ülke için zihnimizde ve gönlümüzde taşıdığımız duygulara güveniyoruz. Bu duygularla halkın duygularının ne kadar örtüştüğünü de biliyoruz. Ama belli ki HDP kendisine güvenmiyor kendi mesajının gücüne güvenmiyor ki silahtan medet umuyor ve takviye kuvvet olarak yanına Paralel Yapı'yı alabiliyor. Gültan Kışanak ile Ekrem Dumanlı'nın gizli gizli görüşmeleri bu ilişkileri deşifre etmiş bulunuyor."

Haber Ara