Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

PKK saldırıları protestosu

Hakkari ve Iğdır'daki PKK saldırıları, Türkiye genelinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 04:47:59

PKK saldırıları protestosu

Ajansların haberine göre; Ülkü Ocakları'nın çağrısıyla İstanbul Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan gruba zaman zaman çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Öte yandan, Eyüp, Güngören, Bakırköy, Pendik ve Tuzla'nın da aralarında olduğu birçok ilçede, terör saldırılarını protesto eylemleri gerçekleştirildi.

BURSA

Bursa'da Şehreküstü Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, saldırılara açtıkları döviz ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi.  

Balıkesir'de ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, dev Türk bayrağı açtı.

YALOVA VE BİLECİK

Yalova'da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri "şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "askere uzanan eller kırılsın" sloganını attı.

Bilecik'te de Teyfikbey Caddesi'ndeki esnaflar iş yerlerine Türk bayrakları asarak, saldırılar protesto edildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da, 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari ve Iğdır'daki saldırıları lanetledi.

ERZURUM

Erzurum'da vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atıp, tekbirler getiren grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'na kadar yürüdü. Bu sırada araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, korna çalıp Türk bayrağı salladı.

HATAY

Köprü Meydanı'nda toplanan Hatay Memur-Sen İl Temsilciliği üyesi grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kürt Türk kardeştir", "kahrolsun PKK kahrolsun terör" sloganları atarak saldırıları kınadı.

MERSİN

Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri de bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelerek, terör olaylarına tepki gösterdi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da PKK'yı protesto etmek için binlerce aracın katılımıyla oluşturulan konvoyda yer alan vatandaşlar, güvenlik güçlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Türk bayrağı astıkları araçlarıyla Küçük Sanayi Sitesi kavşağında toplanan vatandaşların gerçekleştirdiği "Teröre Lanet Yürüyüşü" nedeniyle Adıyaman-Gölbaşı karayolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı. 

ANKARA'DA ENGELLİLERDEN PROTESTO

Ankara Güvenpark'ta toplanan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, yaptığı basın açıklamasında, Dağlıca'daki saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

İZMİR

İzmir Adliyesi protokol girişinde oturma eylemi yapan avukatlar, "terör insanlık suçudur" ve "terörü lanetliyoruz" yazılı pankartları tuttu.

BATMAN

Batman'da aralarında oda ve derneklerin de bulunduğu 80 sivil toplum kuruluşundan oluşan Batman Barış İnisiyatifi üyesi bir grup, Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. 

Grup adına açıklama yapan Batman Barış İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Yurtseven, terör olaylarının her kesimi etkilediğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

SİİRT

Memur-Sen Siirt İl Başkanlığınca yapılan açıklamayla, PKK mensuplarının, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edildiği saldırısını kınadı. Saldırıda şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerinin yer verildiği açıklamada, teröre karşı tek ses ve tek yürek olunması gerektiği ifade edildi.

Haber Ara