Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

PKK-PYD ortaklığı deşifre oldu

Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yakalanan 2 PKK/YPG'linin ifadeleri PKK ile YPG arasındaki ortaklığı deşifre etti. Örgüt elemanları İfadelerinde PYD yönetimi tarafından Sur'a gönderildiklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 16:29:53

PKK-PYD ortaklığı deşifre oldu

AA'nın haberine göre: Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yakalanan 2 PYD/YPG'linin anlattıkları, PKK ile PYD arasındaki ortaklığı deşifre etti.

Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınırı geçmeye çalışırken yakalanan 2 PYD/YPG'li keskin nişancının anlattıkları, PKK ile PYD arasındaki ilişkiyi ortaya koydu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Mürşitpınar Hudut Karakolu Komutanlığı ekiplerince PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Kobani'den (Ayn el Arap) Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan 2 YPG'liden birinin Bitlis nüfusuna kayıtlı "Diren" kod adlı Mesut C. (29), diğerinin ise Şırnak nüfusuna kayıtlı "Tirej" kod adlı Abdurrahman P. (23) oldukları belirlendi.

PKKlıların üzerinde ve sırt çantalarında yapılan aramada bir M-16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof, 8 el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 12 şarjör, bin 257 fişek, 40 zırh delici fişek, örgütsel bilgilerin yer aldığı hafıza kartı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin detaylı haritası, 2 YPG ambleminin bulunduğu üniforma, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve 3 hücum yeleği bulundu.

"PYD YÖNETİMİ SUR'A GEÇMEMİ İSTEDİ"

PKKlıların Mesut C, ifadesinde terör örgütü PKK'ya 2005'te katıldığını, önce İran, ardından da Irak'taki Hakurk, Metina ve Gare kamplarında bulunduğunu söyledi. 

Kandil'de 2013'te keskin nişancı eğitimi aldıktan sonra örgüt yönetiminin isteğiyle 2014'te Kobani'ye gittiğini ve burada çatışmalara katıldığını ifade eden PKKlı Mesut C, PYD yönetiminin kararıyla PKK'ya destek için Diyarbakır'ın Sur ilçesine keskin nişancı olarak gönderildiğini kaydetti. 

PKK mensubu Mesut C, PYD yönetiminin PKK'ya destek için özellikle keskin nişancı eğitimi almış kişileri Türkiye'ye gönderdiğine dikkati çekti.

"Tirej" kod adlı PKKlı Abdurrahman P. de 2014'te terör örgütüne katıldığını, ardından keskin nişancı eğitimi için Kandil'e gittiğini ve PYD/YPG saflarında savaşmak amacıyla Kobani'ye geçtiğini söyledi.

PKKlı Abdurrahman P, PKK'nın Sur ve Nusaybin'de çatışmak için PYD/YPG'den keskin nişancı talebinde bulunduğunu itiraf etti. 

PKK'nın son haftalarda Sur, Cizre ve Silopi'de büyük kayıplar verdiğini aktaran PKKlı, bundan dolayı da örgütün çatışmalarda daha çok keskin nişancıları kullandığını belirtti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara