Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

PKK o saldırıları üstlendi

Van Başkale'deki bombalı araçla intihar saldırısı girişimini de PKK üstlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 14:12:39

PKK o saldırıları üstlendi

Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na 6 Ağustos'ta bir grup terörist ilk önce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı.

Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü bir Otomobili karakolun önünde patlatmak istedi.
 
ÇARPTI, İNFİLAK ETTİ
 
Ancak bu aracın sürücüsü karakol nizamiyesinin önündeki zırhlı araca çarpınca bomba yüklü otomobil infilak etti. Bu nedenle hedef alınan karakol nizamiyesi patlamada hasar görmedi. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaklaşık 2 saat sürdü.
 
PKK'LI ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI
 
 Araçla yapılan bombalı intihar saldırısı sırasında karakola yakın nokta bulunan araçlara, çevreye saçılan şarapnel parçaları isabet etti. Bu araçlarda bulunan 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İntihar saldırısı düzenleyen PKK'lı öldü.

PKK ÜSTLENDİ
 
İntihar saldırısını da PKK üstlendi. İntihar saldırısı girişiminde bulunurken ölen PKK'lının Van doğumlu Tolhıldan Fırat kod adlı Nedim Gülce olduğu duyuruldu. Saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldığı açıklandı.
 
PKK saldırıyı hava operasyonlarında ölen PKK'lılara misilleme olarak düzenlediklerini duyurdu.
 
AĞRI'DA DA 2 TONLA SALDIRMIŞLARDI

PKK Ağrı Doğubayazıt'da da benzer bir intihar saldırısında bulunmuştu. Teröristler 2 ton patlayıcı yerleştirilen traktörle karakola saldırmışlardı. Hain saldırıda 2 asker yaşamını yitirmiş, 31 asker yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen PKK'lı da ölmüştü.

Haber Ara