Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

PKK'nın unutulmayan katliamı: Susa kurbanları anılıyor

Diyarbakır'da PKK tarafından o dönem Hizbullah sempatizanı oldukları gerekçesiyle katledilen 24 köylü, Susa köyündeki mezarları başında anıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-07 21:17:04

PKK'nın unutulmayan katliamı: Susa kurbanları anılıyor

Diyarbakır Silvan'a bağlı Susa köyünde 24 yıl önce, PKK'lı teröristlerce camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda, yaşamını yitirenler düzenlenen etkinlikle anıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 24 yıl önce, PKK'lı teröristler tarafından camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda, yaşamını yitiren 2'si çocuk 10 kişi düzenlenen etkinlikle anıldı.

Silvan ilçesinde asker kıyafet giyen PKK'lı teröristlerin 24 yıl önce aralarında imamın da bulunduğu 10 kişiyi katlettiği Yolaç (Susa) köyü katliamı, Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Susa-Der) köyde düzenlediği etkinlikle lanetlendi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, yaptığı açıklamada, bu topraklarda emperyalist güçlerin projelerini gerçekleştirmek isteyen bir örgütün bulunduğunu, Türkiye'de çoğunluğun bu katliamlardan habersiz olduğu söyledi.

"PKK İSLAM'I HEDEF ALIYOR"

"Bu katliamların iç yüzünün bilmediğini kaydeden Şahin, "Susa katliamının iç yüzü bilinirse yaşanacak bir tarih bilinecek." diyen Şahin, terör örgütü PKK'nın bu gençlerin şahsında aslında İslam'ı hedef aldığını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise bütün katliamları gerçekleştirenleri lanetlediğini belirterek, "Susa katliamı vahşi PKK örgütün Müslümanlara yaptığı kin ve öfkenin dışa yansımasıdır. Susa Katliamı bölgemiz açısından tarihteki yeri ayrıdır. Hiçbir zaman unutulmayacak bir katliamdır." diye konuştu.

"KÜRT HALKI ASIL ZULMÜ PKK'DAN GÖRÜYOR"

Katliamda 4 kardeşini kaybeden Abdulkadir Fidancı yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın geçmişte olduğu gibi bugün de katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Fidancı, "PKK terör örgütü Müslüman Kürt halkına katliam ve zulümden başka bir şey yapmadı. 30-40 yıldır Kürt halkı onların elinden çektiğini kimseden çekmedi. PKK, kan dökmekten başka bir şey yapmıyor." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara