Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

PKK'nın kadın yapılanmasından Azerbaycan'a karşı savaş itirafı

PKK yayın organında örgütün Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf eden ifadeler kullanıldı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-28 14:58:38

PKK'nın kadın yapılanmasından Azerbaycan'a karşı savaş itirafı

PKK/KCK'nın kadın yapılanmasının elebaşılarından Layika Gültekin, örgütün yayın organında PKK'nın Ermeni askerlerine destek verdiklerini delillendiren ifadeler kullandığı görüldü.

"Karabağ'a kadar gidip Ermeni askerlerle beraber savaşıyoruz. Ermenistan halkının istediği her zaman yanlarında oluruz.” diyen Gültekin, PKK'nın Azerbaycan'a karşı savaştığını itiraf etti.

Öte yandan güvenlik kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle PKK'dan kaçışların arttığını, örgüt içinde büyük çözülmelerin yaşandığını belirtti.

Katılımın iyice azaldığını, örgütün hareket serbestisini yitirdiğini ifade eden kaynaklar, PKK/KCK'nın Karabağ'da Ermenistan'ın yanında yer alarak Ermenistan'ın Irak'ın kuzeyinde kendilerine destek vermesini amaçladıklarını, eleman eksikliğini kadın ve gençleri öne sürerek kapatmak gibi kirli bir planı uygulamaya çalıştıklarını vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda HDP Diyarbakır il başkanlığına yapılan operasyonda, örgütün kaçırdığı çocukların ve kaçıran kişilerin isimlerinin de yer aldığı doküman ve belgeler ele geçirilmiş, Hatay'da ele geçirilen PKK'lıların ise Fransa ve ABD'nin örgüt üyelerine silah kullanma eğitimi verdiği itiraf edilmişti.

Haber Ara