Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

PKK'nın gümrük memurlarını kaçırması

PKK'nın gümrük memurlarını kaçırması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 13:24:37

PKK'nın gümrük memurlarını kaçırması
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılan 9 gümrük personelinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 21 Ağustos Cuma günü Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 gümrük memuru ve servis şoförünün, terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığını anımsatılarak, bu olayın kentin ticari hayatında önemli yer tutan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın kapatılmasına neden olduğu belirtildi.

Gümrük kapısında herhangi bir işlem ve araç girişinin yapılamadığı vurgulanan açıklamada, servis şoförü ve gümrük kapısında görevli kadın personelin serbest bırakılmasının ardından halen örgütün elinde bulunan 9 gümrük memurunun da bir an önce serbest bırakılmasını beklendiği kaydedildi.

Van'ın, deprem sonrası ekonomik ve sosyal yaşamının bir türlü toparlanamadığı sırada tek umut olarak görülen Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bu olay sonucunda kapatılmış olmasının umutları iyice yok ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son iki yıldır yoğunluklu olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti'nden ülkemize gelen turistlerin Van ekonomisinde oluşturdukları katma değer ortadadır. Birçok esnafımız, İranlı turistlerin ilimizi tercih etmesi ile ayakta durmaktadır. Kötü koşullara sahip Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunun gerçekleştirilmesini, personel eksikliğinin giderilmesini ve ticari hayatın kolaylaştırılmasını sağlayan düzenlemelerin yapılmasını beklerken, bu olayın vuku bulması ile gümrük kapısı tamamen kapanmıştır.

Devlette sürekliliğin esas olduğu varsayımı ile bir an önce Kapıköy Gümrük Kapısı'nın güvenliğinin sağlanması, personel atamasının yapılması ve kapının yeniden aktif hale getirilmesini bekliyoruz. Yine 9 gümrük memurunu alıkoyan PKK'dan da Kapıköy Gümrük Kapısı'nın ilimiz ve bölgemiz için önemini ve hassasiyetini göz önünde bulundurarak bir an önce personeli serbest bırakmaları yönünde kamuoyunda yoğun bir beklentinin olduğunu ifade etmek isteriz. Bu açıklamanın, yapılan çağrının olumlu sonuçlanmasına ve alıkonulan memurların ailelerine kavuşmasına vesile olmasını dileriz."

Haber Ara