Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

PKK'lıların tuzakladığı patlayıcı imha edildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edildi, bir sığınak kullanılamaz hale getirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 19:53:59

PKK'lıların tuzakladığı patlayıcı imha edildi

Ajanslarda yer alan habere göre, Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edildi, bir sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Yaylacık köyüne bağlı Bilgili mezrasının Hazel Tepe bölgesinde PKK mensuplarınca tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"El yapımı patlayıcı (12 kilogramlık tüp içerisine yerleştirilmiş 30 kilogram amonyum nitrat ve mazot karışımıyla hazırlanmış kablo düzenekli) düzeneği ve sığınak tespit edilmiştir. Bahse konu patlayıcı Cumhuriyet savcısının talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından kontrollü şekilde imha edilmiş, sığınak ise kullanılamaz hale getirilmiştir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, il genelinde PKK ile mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara