Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

PKK'lı Murat Karayılan'dan Afrin mesajı

PKK'lı Murat Karayılan, Zeytin Dalı Operasyonu'nun başladığı Cumartesi günü verdiği bir röportajda Afrin müdahalesi durumunda sessiz kalmayacaklarını söyledi. Türk askeri ve ÖSO güçleri hali hazırda 8 km'ye yakın Afrin'e girmiş durumda...

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 13:47:58

PKK'lı Murat Karayılan'dan Afrin mesajı

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın Cumartesi saat 17.00'de başlayan Zeytin Dalı operasyonunun hemen öncesinde örgütün yayın organlarından Stêrk TV'ye yaptığı açıklamalarda "Biz şimdi orada değiliz. PKK farklı, YPG ve PYD farklıdır. Ama eğer saldırılar olursa elbette hepimiz bir olacağız'' dedi.

"ANCAK RUSYA'NIN ONAYI İLE..."

Türkiye'nin Afrin'e havadan müdahalede bulunmasının ancak Rusya'nın onayı ile gerçekleşebileceğine dikkat çeken Karayılan, ‘‘Eğer Türk savaş uçaklarıyla Afrin'e bir müdahale yapılırsa bu Rusya'nın onayıyla gerçekleşmiş demektir'' diye konuştu.

"ABD, TÜRKİYE'Yİ TAHRİK ETTİ"

Washington'a da eleştiriler yönelten Murat Karayılan "ABD yönetimini samimiyetsiz davranıyor. 'Sınır gücü' açıklamaları Türkiye'yi tahrik etti... ABD yetkilileri ‘biz Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz ve biz teröre karşı Türkiye'nin yanındayız' diyorlar. Ama Türk devleti, tüm Kürtlere ‘terörist' diyor” ifadelerini kullandı.

RUSYA GERİ ÇEKİLMİŞTİ

19 Ocak Cuma günü saat 14.00 civarında gelen bir habere göre Rus askerleri Afrin'den çekilmişti. Akşam saatlerinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından 'muallak' bir şekilde 'yalanlanan' iddiaların doğruluğu ise Zeytin Dalı Operasyonu'nun başlamasının ardından geldi. Afrin'e Operasyon'un başlamasından yalnızca bir buçuk saat sonra Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu sonrasında Suriye'deki Rus askeri yönetiminin, bölgedeki Rus birliklerinin güvenliği için gerekli adımları attığı" belirtildi.

PYD'DEN RUSYA'YA TEPKİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw'a konuşan YPG'li yetkili şunları söyledi:

“Uluslararası güçlerin, başta da Rusya'nın -ki Rus askerleri de Efrin'de konumlanmış durumda- onayı olmadan bu saldırının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iyi biliyoruz. Bu nedenle bu saldırılardan ve gerçekleşen katliamdan dolayı işgalci Türk devleti kadar Rusya'yı da sorumlu görüyoruz. Efrin Halk Savunma Birlikleri Komutanlığı olarak yurtsever halkımıza, tüm Kuzey Suriye bileşenlerine ve Efrin Kantonu halkına çağrımız şudur; biz faşist Türk devletinin oyunlarıyla yenilmeyiz! Şu ana kadar da görüldüğü gibi hiçbir şekilde Efrin halkı yerini terketmedi ve düşmanın planladığı gibi Efrin'i terketmeyecek.” 

Haber Ara