Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

PKK'lı Karayılan: Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu

PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, örgütün yıllardır yapılanması, lojistik güzergahı ve saldırılarının merkezi olarak bulundukları birçok il ve bölgede kaybettiklerini itiraf etti. Karayılan, 'Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-13 16:08:17

PKK'lı Karayılan: Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu

“Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu”

Sabah gazetesinin haberine göre, PKK elebaşlarından Murat Karayılan, örgüte yurt dışında propagandasına yapan bir radyo üzerinden yaptığı açıklamada, PKK'nın 2020 yılında adeta bozguna uğradığı bir yıl olduğunu itiraf etti. Karayılan, "Zor bir süreç geçirdik. Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu. Botan ve Dersim saha komutanlarımızı bile koruyamadık" ifadelerini kullandı.

"Pençe harekatı ile çok kaybımız oldu"

Karayılan PKK radyosuna verdiği itiraflarla dolu röportajında şunları söyledi:

"Şüphesiz kural ve kaidelerin uygulanmasında yetersiz kaldık. Sonda bu durumdan Türk devleti istifade etti ve hak etmediğimiz ciddi ve büyük kayıplar verdik. Pençe Harekatı ile kaybımız çok büyük oldu"

"Komutanlarımızı koruyamadık"

Özellikle operasyonlara ilişkin Haftanin bölgesinden Tunceli'ye kadar çok sıkıştıklarını ve yok edildiklerini belirten Karayılan, "Haftanin'den Tunceli'ye kadar kapsamlı ciddi imha operasyonları oldu. Bu yıla genel olarak baktığımızda nitelik olarak çok ağır kayıplar verdik. Özellikle Botan ve Dersim saha komutanlarımızı koruyamadık. Bu bizim için büyük bir eksikliktir. Halen bizim tarzımızın çok zayıf olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.

Hendek eylemleri

Karayılan, Yasin Börü gibi birçok Kürt vatandaşının katledildiği çukur eylemleriyle ilgili açıklamalar da yaptı. HDP eski Genel Başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş'ın çağrısı ile başlatılan hendek olaylarına ilişkin Karayılan şunları söyledi;

"Hendek eylemlerinde o mahallelerde polisle çatışan güçlerimizin yanında hiç kimse kalmadı. Bir başlarına bırakıldılar. Dışarıdan kitlesel sahip çıkışlar ve genel bir katılım olmadı."

5fb20b160f25441198a41e46

Karayılan: 4 ili kaybettik

Murat Karayılan'ın asıl örgüt içinde karışıklığa ve elebaşı kadrosunda rahatsızlığa neden olan itirafı ise örgütün eylem ve faaliyetleri anlamında bittiklerini ve kaybettiklerini açıkladığı 4 il hakkındaki konuşması oldu. Karayılan'a göre "kaybettikleri" iller şöyle;

Ağrı

İtiraflarına "özellikle Haftanin" diye başlayan Karayılan'ın kaybettik dediği illerin başında Ağrı geldi. Karayılan "Pençe Kaplan harekâtının yürütüldüğü bölgelerde Ağrı'da ciddi kayıplar verdik. Bunları hak etmiyorduk. Kural ve kaidelerimize uymadık böyle oldu" gibi ifadeler kullandı.

Van

PKK'da yaşanan kaos, çözülme ve firarların ardından operasyonların da kafalarına bir balyoz gibi indiğini itiraf eden elebaşı Murat Karayılan'ın tam bir yıkıma uğradıklarını belirttiği illerden ikincisi de Van oldu. Karayılan bundan yıllar önce sözde Van'ı kendilerinin önemli merkez üslerinden biri yapacaklarını iddia ediyordu.

Kars

Örgütte on yıllardır köylere zulüm yağdırdıkları, vatandaşların ekmeğini, kışlık yiyeceğini gasbeden, çocuklarını kaçıran örgütün bunun için bir merkez olarak kullandığı Kars'ta da Karayılan'ın ifadesiyle yok edildi. "Türk devleti bizi İmha etti" diyen Karayılan Kars'tan da ümidi kestiklerini belirtti.

Ardahan

Karayılan düştükleri acziyeti anlatırken hüsrana uğradıkları diğer bir ili de Ardahan olarak açıkladı. Sözlerini şöyle sonlandırdı "Özellikle Pençe Kaplan harekâtının yürütüldüğü Haftanin bölgesi ile Serhat (Ağrı, Van, Kars, Ardahan) bölgesinde yetersiz kaldık.

Bakan Soylu ne demişti?

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki PKK'lı terörist sayısının 320'ye indiğini söylemiş ve "Biz, yaptığımız işin, verdiğimiz kararın, ortaya koyduğumuz mücadelenin doğru olup olmadığını anlamak için millete bakarız, eldeki sonuçlara bakarız" demişti.

"Paralar PKK'ya gitmiyor"

Soylu, Yüksekova'ya ve Şemdinli'ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik'te temelleri attıklarını dile getirerek "Alçaklar, Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara