Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

PKK'lı Duran Kalkan: Kılıçdaroğlu ajan

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Türkiye’nin anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ajan” olduğunu iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 14:33:24

PKK'lı Duran Kalkan: Kılıçdaroğlu ajan

Med Nûçe'ye konuşan Duran Kalkan, tarihi bir sürecin içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Halk direnişimiz sürüyor. Serhildanlar artarak gelişiyor. Sadece silahlı direniş değil de, Kürt gençleri ve halkının direnişin farklı yöntem ve araçlarını da kullanarak direniş sürdüreceğine inanıyoruz. Demokratik siyaset de bütün saldırılar karşısında direniyor.”

TEHLİKE NEREDE? 

“Tehlike nerededir?” denildiğini dile getiren PKK yöneticisi, şöyle devam etti:

 “AKP'nin Kürtlere karşı yaptığını şimdiye kadarki özel savaş hükümetlerinin hiç birisi yapamadı. 1992-94 yılları arasında bile bunlar olmadı. Şehitliklerin bombalanması, şehit cenazelerinin yakılıp parçalanması, kadın cesetlerinin çıplak şekilde teşhir edilmesi, cenazelerin arabayla sürüklenmesi hepsi AKP döneminde oldu. Cenazelerin arabayla sürüklenmesi 93'de olmuştu, o zaman dünya ayağa kalkmıştı. Sur ve Cizre gibi kocaman şehirler yakılıp yıkıldılar.”

DOKUNULMAZLIKLAR 

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti, MHP ve CHP'nin uzlaştığını ifade eden Duran Kalkan, şunları ekledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın emrine göre hareket etti. Bu işten Kılıçdaroğlu sorumludur. Ordu ona emir verdi, Kemal Kılıçdaroğlu ordu ile gizli görüşmeler yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun derin devletin iyi bir adamı olduğu açığa çıktı. Aynen Devlet Bahçeli gibidir. Görevlendirilmiş bir memurdur.''

 Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Kürt olduğunu belirten Kalkan, “Çizgisinin sol görünüm altında faşizmin nasıl gizli ajanı olduğu açığa çıktı. Öncelikle bunları tanıyalım. Bunların sol birliği bozan tutumdan çıkarılması gerekmektedir” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara