Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

PKK, Kuzey Irak’ta Türkiye’ye karşı yeni bir ‘savunma gücü' kurdu!

Kuzey Irak’ta, PKK'ya bağlı ‘Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri’ ismiyle bir güç kurulduğu duyruldu. Savunma gücününün kurulmasıyla ilgili Arapça ve Kürtçe bildiri okuyan yüzü kapalı bir PKK'lı, Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye’ye ait tüm noktaların hedef alınacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-27 18:45:21

PKK, Kuzey Irak’ta Türkiye’ye karşı yeni bir ‘savunma gücü' kurdu!

PKK'ya yakın medyada organlarında yer alan habere göre, Kuzey Irak'ta PKK'ya bağlı ‘Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri' ismiyle bir güç kurulduğu duyruldu.

TÜRKİYE'YE KARŞI KURULMUŞ!

Arapça ve Kürtçe bildiri okuyan yüzü kapalı bir grup, kendileri Güney Kürdistan Öz Savunma Gücü olarak tanımlayarak, “Güney Kürdistan yöneticilerinin Türkiye'nin işgalciliğine karşı sessizliği karşısında Güney Kürdistan Öz Savunma Gücü'nü kuruldu” denildi.

Kürdistan Bölgesi'nde Türkiye'ye ait tüm noktaların hedef alınacağını kaydeden grup, Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi ve askeri boşluk nedeniyle harekete geçtiklerini ve Kürdistan Bölgesi'nin kültür, değer ve kazanımlarını korumayı amaçladıklarını ifade etti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerine çağrıda bulunan grup, Irak ve Kürdistan Bölgesi topraklarının egemenliğini savunmalarını istedi.

BERZAN HAMİD: ÇOCUK YAŞTAKİ GENÇLERİN
PKK'YA KATILMASI BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR

Bu arada Halk Savunma Güçleri'ne (HPG) bağlı olan bu güç, Kürdistan Bölgesi'ndeki gençleri saflarına çekmek için oluşturulduğu belirtiliyor.

Konu hakkında konuşan Süleymaniye İl Meclisi İçişleri ve Asayiş Komisyonu Başkanı Berzan Hamid, " Çocuk yaşta gençlerin PKK'ye katılması bizi endişelendiriyor. PKK'ye katılan 18 yaşından küçük olan çocukların hiç bir örgütün silahlandırma hakkı yasal değildir. Anne ve babalar bu konuda duyarlı olmalı” ifadelerini kullandı.

Süleymaniye Vilayeti çevresinde çocukları PKK'ye katılanların dava açabileceğini belirten Berzan Hamid,  “Aileler bu konuya ciddi bir şekilde ele alabilir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden de isteğimiz bu konuda yasal tedbirler almasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Ara