Dolar

32,4931

Euro

34,5468

Altın

2.496,56

Bist

9.548,09

PKK İran'ın desteği ile Sincar'da

PKK’nın Sincar’daki varlığı Bağdat hükümeti başbakanı Haydar Abadi ve eski başbakan Nuri Maliki arasında gerginliğe sebep oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-15 15:57:28

PKK İran'ın desteği ile Sincar'da

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İbadi, Türkiye ile yaptığı görüşmenin ardından örgütün Sincar'dan çıkmasına ikna olmuş iken İran destekli Maliki PKK'nın bölgede kalmasını istiyor.

KDP: MALİKİ PKK'YI DESTEKLİYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin partisi KDP'nin Sinjar sorumlusu Vahid Bahozi, PKK'nın Sincar'daki varlığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bahozi “PKK, Sincar'da Nuri Maliki'nin desteği ile kalmaya devam ediyor. Abadi örgütün bölgeden çekilmesini istiyor. Bu durum da Bağdat hükümeti ile aralarında gerginliğe sebep oluyor” dedi.

“PKK'NIN SİNCAR'I TERK ETMESİ BAĞDAD'IN SORUMLULUĞUNDA”

KDP sorumlusu Bahozi ayrıca Sincar'daki PKK unsurları, Irak hükümetinin Maliki tarafından desteklenen ulusal güvenlik danışmanı Falih Fayaz tarafından denetlentiğini belirtti.

IKBY meclisindeki Türkmen kanadın başkanı Aydın Maruf, Türkiye'nin PKK'nın bölgeden çekilmesi halinde Telafer ve Sincar'ın yeniden inşaasına destek vereceğini onayladığını belirterek “PKK'nın Sincar'dan çıkması için baskı yapmak Bağdad hükümetinin sorumluluğunda” dedi.

Maruf ayrıca PKK'nın bölgeyi terketmesinin kontrolünün Bağdad hükümeti tarafından yapılacağını ifade etti.

Haber Ara