Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

'PKK, HDP'yi zora sokuyor'

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr.Özer Sencar, mikro blog sitesi Twitter'da halkın % 68'inin Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istemediğini öne sürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-25 18:32:20

'PKK, HDP'yi zora sokuyor'

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Özer Sencar, sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Sencar, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar ile olası bir erken seçimde MHP'ye giden oyların geri alınmak istendiğinin hedeflendiğini öne sürdü. Sencar ayrıca PKK'nın karşı saldırıları ile HDP'yi de zora sokacağını belirtti.

İşte Sencar'ın Twitter adresinden paylaştığı o mesajlar:

"Dünkü sınır olayı üzerine Ankara Işid'e karşı beklenenden daha hızlı ve daha sert tavır almaya başladı. Türkiye'nin Işid'e karşı ABD'nin yönettiği koalisyonda yer alması ve Suriye'deki Işid hedeflerini ABD uçaklarının vurması için. İncirlik üssünü açması Işid'in ülke içindeki saldırı riskini aniden ve büyük oranda artırdı. Buna karşı tedbir olarak birçok şehirde 300 civarında Işid militanı/sempatizanı tutuklandı. Bir süredir kısmen sıkılaştırılmaya başlayan sınır kontrolleri çok daha yoğunlaşacak ve Işid'e gösterilen sınır müsamahası bitecek. ABD ile varılan anlaşma ile Türkiye Işid'le mücadel için Esad yönetimi konusundaki isteklerinden vaz geçtiği anlaşılıyor. Türkiye, Suriye topraklarına ve hava sahasına girme hedef ve planlarından vazgeçtiği anlaşılıyor. Halkın %68'i de bu politikadan yanadır. Hükümet önemli bir karar daha aldı ve İşid ile PKK'ya eş zamanlı olarak operasyonlara başladı. Bu erken seçimi dikkate alan bir karardır. Bu kararlarla halk nezdinde Hükümetin İşid ve PKK'ya müsamaha gösterdiği şeklindeki algı yıkılmaya çalışılıyor. Böylece Özellikle MHP'ye giden oyların geri alınması hedefleniyor. PKK da karşı operasyonları ile HDP'yi kamuoyunda zora sokacaktır. Bu politikalar muhalefeti epey zorlayacak anlaşılan. Bakalım onların karşı politikaları ne olacak. Yaşayıp göreceğiz."

Haber Ara