Dolar

32,5750

Euro

34,8856

Altın

2.439,08

Bist

9.645,02

'PKK, güçlü bir iradeyi karşısında bulacaktır'

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “PKK her zamankinden güçlü bir iradeyi karşısında bulacaktır” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 05:56:45

'PKK, güçlü bir iradeyi karşısında bulacaktır'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimin sonuçlanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek, değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, “1.5 aylık kampanya döneminde Türkiye'nin geleceği 1 Kasım seçimlerinde bütün partiler ile beraber yaptığımız bu çalışmada özellikle Kayseri için söylüyorum; son derece centilmence ve Kayseri'nin rehavetine yakışabilecek bir tarzda bütün partiler davrandılar. Birkaç olumsuz durumları da geçici olarak kabul ederek söylüyorum. Öncelikle bütün partilere teşekkür ediyorum. Önemli bir teşekkürümüzü de vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ duyusu ile, sezgisi ile ve bütün geliştirdiği kabiliyetleri ile beraber Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin istikrarını seçtikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gönlünde olmadığı halde bütün tabanını HDP'ye oy vermeye zorlayanların, bu seçimde kaybedenler olduğunu kaydeden Yıldız, “Bu oyların emanet oylar olmadığını hep beraber biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde özellikle AK Parti'ye oy vermiş ama şu veya bu gerekçe ile bir başka partide oy tercihini kullananlar, bugün kendimizi daha doğru anlattığımızda gerçek AK Parti oylarına kavuşmuşlar. Bu seçimin kazanları ve kaybedenleri vardır ama sonuçta Türkiye kazanmıştır. Kazananlar vakur bir duruşla Türkiye'nin geleceğine katkı koymaya çalışanlardır. 7 Haziran seçimlerinden sonra vatandaşımız bir sınava tutuşmuştu. O sınavdan geçenler olmuştur, o sınavı geçemeyenler olmuştur. Bu arada ‘AK Parti olmasın da ne olursa olsun' diyenler, kuralları ve kutsalları olmayanlar, gönlünde olmadığı halde bütün tabanını HDP'ye oy vermeye zorlayanlar bu seçimde kaybedenler olmuştur” ifadelerini kullandı.

"HDP'Lİ SEÇMEN 'BEN OYU HENDEK KAZIN DİYE VERMEDİM' DEMİŞTİR"

Yıldız, “HDP'li seçmen ‘Ben bu oyu hendek kazın diye vermedim' demiştir. 7 haziran seçimlerinden sonra HDP'li seçmenler verdiğimiz oyların hendek kazılmasına ve ‘Bizim hizmet götürdüğümüz alanların kesintiye uğramasına vermediğini' söylemiştir. MHP'ye oy veren kardeşlerimiz, ‘Her şeye hayır değil, istikrara evet' demiştir. Bu çok önemli bir ayrımdır. Bir işin nasıl olacağını tarif edenler ile bir ülkede nasıl olmayacağını anlatanlar arasında ki fark vatandaşımız tarafından son derece net ortaya konmuştur. Terör ile kol kola olanlar yani HDP bundan gerekli dersi almıştır. Türkiye'de kimlikler üzerine yapılan siyaset aslında kazanamamıştır. Bizim bu sevincimizi şımarıklığa götürmeyeceğimizi ve yalnızca hizmete layık olanın vatandaşımız olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. 7 Haziran seçimlerinden bütün partiler mutlaka ders çıkartmıştır. Tabi ki AK Parti de dersini çıkartmıştır. Bununla beraber 1 Kasım seçimlerine girmiştir. Hizmetler kaldığı yerden devam edecektir. Hizmet Türkiye'nin büyümesine, hiçbir ayrım yapmadan bize oy veren, vermeyen 1 Kasım'dan önce bizi tercih eden, etmeyen herkes bu hizmetten payını alacaktır” şeklinde konuştu.

Taner Yıldız, “Terörle alakalı konularda artık PKK her zamankinden daha güçlü bir iradeyi karşısında bulacaktır. Bununla alakalı mücadele özgürlükler alanını daraltmadan mutlaka güvenlik ile alakalı konularda taviz vermeden ve hiçbir geri adım atmadan, bu konuda rehavete kapılmadan aynı şekilde o da devam edecektir. Bunu hep beraber görmüş olacağız” diye konuştu. 

Haber Ara