Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

PKK eylemlerinde 'satılık ilan' ayrıntısı

İstihbarat birimleri, PKK'ya yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili hazırladıkları raporda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-15 03:47:17

PKK eylemlerinde 'satılık ilan' ayrıntısı

Emniyet ve İstihbarat Birimleri PKK'nın yaptığı ve yapma hazırlığında olduğu eylemlerle ilgili çok önemli bir rapora imza attığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'na sunulan rapora göre, PKK saldırı ve kaçırma gibi eylemlerini asker ve askeri personelin satılık otomobil ilanları üzerinden yapacağı yönünde.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; İçişleri Bakanlığı da, kendisine ulaşan bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden gizli bir yazıyla tüm illere gönderdi.

İl emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, PKK'nın kaçırma ve saldırıgibi eylemler için internet sitelerinde çalışma yaptığı, “Askerden veya polisten satılık” başlığıyla verilen otomobil ve daireilanlarının peşine düştüğü bilgisine yer verildi. Gizli yazıda, eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına karşı duyarlı olunması ve ilan vermekten kaçınılması, halen ilanı bulunanlarınsa ilanlarını kaldırması istendi. Ayrıca internet sitelerinde ilanları çıkanların da dikkatli olması belirtildi.

BOMBA SINIRA SIRTTA TAŞINMIŞ

Öte yandan PKK/KCK örgütünün faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda örgüt mensuplarının Kuzey Irak'ın Nazdur Bölgesi'nden temin edilen 30 santimetre uzunluğundaki boru tipi patlayıcı maddeyi sınır hattına sırtta taşıyarak getirdiği, Türkiye sınırında bilinmeyen bir noktaya bıraktığı belirtildi. Patlayıcının Yekmal Köyü Bölgesi'ndeki örgüt üyeleri vasıtasıyla yurtiçine dağıtıldığı, güvenlik güçlerine karşı kullanılacağı bilgisinin edinildiği de bildirildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara