Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

PKK'dan Türkiye'ye 'Çerkes soykırımı' suçlaması

Özgür Gündem Gazetesi'nde 'Hüseyin Ali' müstear adıyla yazan PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu Türkiye'nin 'Çerkes soykırımı' yaptığını iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 10:23:47

PKK'dan Türkiye'ye 'Çerkes soykırımı' suçlaması

Rusya'dan sürgün edilen başta Çerkezler olmak üzere Kafkas halkları 19. yüzyılda Osmanlı'ya göç etmişti ve Türkiye'yi bugüne kadar yurt edinmişti. Bazı Çerkezler bugüne kadar Rus Çarlığı'na yönelik "soykırım" iddiasında bulunurken, ilk defa konu iel ilgili Türkiye suçlandı.

Oda TV'nin aktardığına göre Karasu'nun konu ile ilgili yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Kapitalizmin ortaya çıkardığı ulus-devlet çağı, soykırım çağı olarak tarihe geçmiştir. Hiçbir çağda son iki yüzyıl kadar soykırım olmamıştır. Bu soykırım zihniyeti, manevi uygarlık coğrafyası olan Ortadoğu'ya değil, maddi uygarlığın merkezi olan batıya aittir. Ortadoğu'da hak, adalet, vicdan, ahlak ve eşitlik duyguları ve değerleri vardır. Bu nedenle savaşlar, baskılar, despot iktidarlar olmuştur; ancak kapitalist modernite ve onun değerleri, Ortadoğu'ya girene kadar soykırım yoktur. Ne zaman ki kapitalist modernitenin maddiyatçı değerleri bu coğrafyaya girmiştir, işte o zaman vatan, millet, din adına halklar soykırımdan geçirilmiştir. Ortadoğu'da bunun başını da Osmanlı İmparatorluğu içine giren milliyetçilik fitnesi çekmiştir. Dini de kendine maske olarak kullanarak ilk önce farklı inançta olan Süryani ve Ermenileri soykırıma uğratmıştır; sonra da din kardeşliği adına Kürtler ve Çerkezler üzerinde soykırım politikası uygulamıştır. Çerkezler şu anda Türkiye'de soykırıma uğramışlardır. Kürt soykırımı da hala sürmektedir."

 

Haber Ara