Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

PKK'dan kaçan 618 kişi teslim oldu

PKK'ya yönelik operasyonların ardından örgütten kopmalar artarken, Haziran ayından bu yana 618 kişi PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 18:54:46

PKK'dan kaçan 618 kişi teslim oldu

AA'nın haberine göre; Güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları, örgüte büyük darbe vurdu. Türk jetleri, Irak'ın kuzeyinde başta Kandil, Haftanin, Metina, Avaşin ve Zap olmak üzere PKK'nın kamplarına çok sayıda hava operasyonu düzenledi. TSK'nın gerek Irak'ın kuzeyindeki PKK'lılara ait hedeflere, gerekse yurt içindeki bazı bölgelere yaptığı hava operasyonlarında çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirildi. 

PKK'lılara ait barınak, mevzi ve mühimmatların da yok edildiği operasyonların ardından PKK'nın hareket alanı kısıtlandı. Bunun üzerine örgütten kopmalar arttı. 

Polis ve jandarmanın PKK'lılarca sözde öz yönetim ilan edilen illerde yaptığı etkili operasyonlar da PKK'ya ağır darbe vurdu. Güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarının ardından PKK'dan kopmalar arttı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 7 Haziran'dan bu yana, 618 PKK'lı, örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu şahıslardan önemli bir bölümünün örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçtığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerine teslim olduğu öğrenildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara