Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

PKK'dan Efkan Ala iddiası!

KCK Yürütme Konseyi üyelerinden Mustafa Karasu, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında çok çarpıcı bir iddiada bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 23:10:32

PKK'dan Efkan Ala iddiası!

PKK'nın yurtdışındaki yayın organı Yeni Özgür Politika'ya yazan örgütün Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, Efkan Ala'ya ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu.

Ajansların aktardığı bilgide; Türkiye'de 6-7 Ekim 2014 tarihindeki Kobani (Ayn El Arap) eylemlerine dikkat çeken Mustafa Karasu, eylemlerin bitirilmesi için AKP'nin kendilerinden yardım istediğini öne sürdü. Karasu, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kime başvurulduğunu ve nasıl yanıtlar aldığını bildiğini iddia etti.

Karasu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Protestolar büyüyüp yayılınca AKP iktidarı hemen HDP milletvekilleri üzerinden Kandil'e başvurmuş, bu olayların durdurulmasını istemiştir. Hem de yalvarırcasına! Efkan Ala bu süreçte kime başvurulduğunu ve nasıl cevaplar verildiğini bilir. Hem Kürt Halk Önderi hem de KCK yönetimi devreye girerek olayların daha fazla büyümesinin önüne geçmiştir. Böylece AKP iktidarı derin bir nefes almıştır. Bu süreçte aracı olanlar da İdris Baluken başta olmak üzere İmralı'ya giden heyet ve HDP yönetimidir. Aracılık yapılmasını isteyen de AKP iktidarıdır. Herhalde en fazla da Erdoğan istemiştir.”

-

Haber Ara