Dolar

32,4896

Euro

34,9304

Altın

2.432,00

Bist

9.807,33

PKK'dan Doğu Perinçek'e 'ajan' suçlaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykelleriyle ilgili girişimi PKK'yı kızdırdı. PKK'lı isimlerden Mustafa Karasu, Perinçek için 'Bu adamın ilk ajan olduğunu söyleyen İbrahim Kaypakkaya ve Mahir Çayan’dır'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-27 09:47:22

PKK'dan Doğu Perinçek'e 'ajan' suçlaması

KCK'lı isim Mustafa Karasu, Maraş Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle PKK'ya yakın bir internet sitesine röportaj verdi.

Karasu, bu röportajda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerine ilişkin girişimi ve konuyla ilgili sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

"PERİNÇEK'İN YAPTIĞI İKİNCİ BİR SOYIRIM"

Karasu, Perinçek'in Diyarbakır'da Şeyh Sait'in isim ve sembollerinin, Dersim'de Seyit Rıza anıtının kaldırılmasına yönelik girişimlerine ilişkin şunları söyledi:

"Dersim'e ikinci bir soykırım dayatılmaktadır. Barajlar, maden ocakları ve baskıcı özel savaş yöntemleriyle Dersim yaşanılan coğrafya olmaktan çıkartılmak istenmektedir. Alevi Kürtlerin homojen yaşadığı bu coğrafyanın da kimyası değiştirilmeye çalışılmaktadır."

"PERİNÇEK KÜRT SOYKIRIMININ SÖZCÜSÜ HALİNE GELDİ"

"En son Kürt soykırımının sözcüsü haline gelmiş olan Doğu Perinçek ve partisi Seyit Rıza heykeli kaldırılsın, Şeyh Sait ismi silinsin çağrısı yapmış, savcıların harekete geçmesini istemiştir."

Rudaw'ın aktardığına göre Karasu, şöyle devam etti:

"DOĞU PERİNÇEK'İN AKAN OLDUĞUNU BANA MAHİR ÇAYAN SÖYLEMİŞTİ"

"Bunlar tamamen bir provokasyondur. Kürdün hafızasını silmek istiyor. Tarihini unutturmak istiyor. Unutturmak da bir soykırım yöntemidir. 38 soykırımını unutmak, Seyit Rıza'yı unutmak; kimliğini unutmaktır. Türkiye'de Laz kalmamıştır, çünkü tarihleri unutturulmuştur. Doğu Perinçek'i konuşturan baştan beri soykırım amaçlı kurulan Türk derin devletidir. Bu adamın ilk ajan olduğunu söyleyen İbrahim Kaypakkaya ve Mahir Çayan'dır. Bilindiği gibi Kürt sorununda Türk devletini en açık eleştiren ve Kürt sorununun çözümünü, programının kapsamlı bir konusu haline getiren İbrahim Kaypakkaya'dır. Dersim'deki soykırım Kürt ve Alevi soykırımı olarak yapılmış, bugün de aynı amaçla sürdürülmektedir.”

(Haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1322961_2


Haber Ara