Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

PKK'dan CHP'ye ilginç Erdoğan çağrısı

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, CHP'ye AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konusunda çağrıda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-30 01:32:56

PKK'dan CHP'ye ilginç Erdoğan çağrısı

KCK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, CHP'ye "Bütün tutarlı sosyal demokratları çağırıyoruz; demokrasi cephesine katılın. Kimsenin ayrılması vs. yok. Herkesin özgürce yaşadığı demokratik Türkiye sistemini kuralım" sözleriyle çağrıda bulundu.

Avrupa'da örgüte yakın çizgide yayın yapan Med Nuçe televizyonuna konuşan Kalkan, “Kürdistan'daki öz yönetim direnişi, aynı zamanda demokratik Ortadoğu ve Türkiye direnişidir. Türkiye'de de Türkiye'nin demokratik mücadelesi olarak, özerkliği olarak sürmeli. Ortak demokrasi cephesinde birleşip faşizme karşı mücadele yürütülmeli” derken, Türkiye'de “Fiili CHP-AKP-MHP faşist, milliyetçi koalisyonu” olduğunu savundu.

"CHP SUÇ ORTAĞI MI OLACAK DİRENİŞİN YANINDA MI OLACAK?"

CHP'nin safını net olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Kalkan, CHP'nin içinde tutarlı sosyal demokratların yer aldığını ve mücadelelerine saygı duyduklarını kaydetti.

Kalkan şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu'nun nalına da mıhına da vuran AKP'ye koltuk değneği olan CHP'lilik artık bitmeli. gelinen noktada AKP'nin MHP ile kurduğu cepheye koltuk değneği olunamaz. CHP, suç ortağı mı olacak, onlara karşı demokratik direnişin yanında mı yer alacak? En başta CHP'ye sorumluluk düşüyor; bütün tutarlı sosyal demokratları çağırıyoruz; demokrasi cephesine katılın. Herkesin özgürce yaşadığı demokratik Türkiye sistemini kuralım. Sendikalar, dernekler, sivil toplum örgütleri; herkes için geçerli. Faşizm karşısında tarafsız olunamaz.”

"TÜM KALBİMLE İNANIYORUM ÖZ SAVUNMA KAZANACAK"

“Tüm kalbimle inanıyorum. Kürt halkının öz yönetim ve öz savunma direnişi kazanacak” diyen Kalkan, “Türkiye'nin AKP'den ve Erdoğan'dan kurtulması gerekiyor. AKP içindeki bazı çevreler de yarınlarını iyi düşünsünler. Ahmet Davutoğlu'na zorla yaptırılıyor bazı şeyler, o yüzden inandığı şeyleri yapmıyor. Müzakere için karar aldı, Tayyip Erdoğan müdahale etti, bozdu. Davutoğlu ‘Koalisyon kuracağım' dedi, Erdoğan müdahale etti. Kimse sanmasın ki, yaptıkları yanlarına kar kalacak.”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara