Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

PKK, birimlerine yasak getirdi

Kandil'e yapılan hava operasyonlarında büyük kayıplar yaşadığı iddia edilen PKK'nın, dağdaki kadrolarına telsizle konuşma yasağı getirdiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 04:46:04

PKK, birimlerine yasak getirdi

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; PKK'nın ''Kayıplarla ilgili konuşmayın'' mesajı iletilirken, PKK yöneticileri Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın ise Suriye'ye kaçtığı iddia edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), son üç haftadır 150'ye yakın jetle yürüttüğü hava operasyonlarında, örgüt, bugüne kadarki en ağır darbelerinden birini aldı. Yaklaşık 400 militanı etkisiz hale getirilirken, 200'ü ağır olmak üzere 400'ün üzerinde militanın da yaralandığı iddia edildi. Örgüt üyeleri, yaşanan büyük kayıplarla birlikte "derin ve yoğun bir panik" içine girdi.

PKK'nın komuta kademesinin yaşadığı şok ise istihbarat raporları ile belgelendi. Hava operasyonlarında birçok üst düzey yöneticisini kaybeden PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın da Suriye'ye kaçtığı ortaya çıktı.

İstihbarat birimleri, PKK'nın dikkatleri, aldığı ağır darbeden farklı bir yöne çekmek için militanlarına telsizle konuşma yasağı koyduğunu da belirledi. Panik halindeki militanlara,"Kayıplarla ilgili konuşmayın" talimatı verildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara