Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

PKK 3 kampını İran'a taşıdı iddiası

İran'ın, Kandil'in doğu kısmında bulunan 3 PKK kampının kendi sınırlarına taşınmasına izin verdiği öne sürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 09:20:14

PKK 3 kampını İran'a taşıdı iddiası

Yeni Şafak'ın haberine göre PKK'nın Kandil'de bulunan kamplarının bir kısmının İran sınırları içerisine taşıdığı iddia edildi. Kandil Dağı'nın İran kısmında 3 ayrı kamp inşa eden PKK'nın son 8 aydır Kandil'in İran tarafına yerleştiği öne sürülüyor. Irak sınırları içerisinde kalan PKK kamplarının Türk hava unsurları tarafından vurulması sebebiyle KCK yürütme kurulu başta olmak üzere PKK'nın birçok elebaşı, faaliyetlerini tamamen İran topraklarındaki 'Şehit Harun', 'Kuran' ve 'Piran' kamplarından yürütüyor.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMİ İRAN'DAKİ KAMPTA VERİYORLAR

İran yönetiminin kendi toprakları üzerinde inşa edilmesine izin verdiği iddia edilen terör kamplarında helikopter pistinden elektrik santraline kadar birçok donanım mevcut. Örgüt teorik ve pratik eğitimleri büyük oranda yine sınırın İran tarafında kurulan kamplarda veriyor. Kandil'e ziyaretler Tahran ya da Erbil hatlarından gerçekleşiyor. ABD ve Avrupalılar Kandil'i ziyaret için genellikle Erbil hattını kullanıyor. Terör kamplarına yönelik turlarda genellikle helikopterler kullanılıyor.

7 BİNE YAKIN PKK'LI

Kandil Dağı'nın İran bölgesinde PKK'lıların sayısının 5 ila 7 bin arasında değiştiği ve bunların Türkiye'ye geçişler için ya Irak hattını ya da İran-Piranşehir-Van güzergahını kullandıkları bildiriliyor. Kandil'in Irak topraklarında bulunan kampları ise büyük oranda boşaltıldı. Buraların yalnızca lojistik amaçlı kullanıldığı kaydediliyor. Kandil'in Irak tarafındaki önemli PKK kampları şu şekilde: Şehidan, Hakurk, Kozareş, Doge, Zap, Berçela, Mezi, Avaşin, Haysan, Zagros, Kareleş, Betkar.

Haber Ara