Dolar

32,5577

Euro

34,8433

Altın

2.430,57

Bist

9.722,09

Piyasalarda son durum

Seçim sonra ters tepen piyasalar, Merkez Bankası'nın hamlesi ve yurtdışından gelen olumlu açıklamalar piyasayı dengeledi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 08:45:08

Piyasalarda son durum

Ajansların haberine göre; Genel seçimlerden tek parti iktidarının çıkmaması, 13 yılın ardından ilk kez kimin iktidar olacağına ilişkin belirsizlikle dün piyasalar oldukça hareketli saatler yaşadı. Koalisyon veya erken seçim ihtimalleri gölgesinde açılan piyasalarda Cuma günü 2.6611 liradan tatile çıkan dolar kısa sürede 2.8085 liraya fırladı.

Dolar tarihi rekorunu kırarken merkez bankası alışılmadık biçimde oldukça kısa sürede piyasaya müdahale etti.

MERKEZ'İN HAMLESİ
Merkez Bankası döviz repo işlemlerinde faiz oranlarını indirmek gibi döviz piyasasında çok etkili olmayacak bir hamle yapmış olsa da bu adımı piyasa gecikmeden önlem alındığı için önemsedi. Böylece hem bu adımın etkisi hem yurtdışından gelen olumlu açıklamalar hem de piyasanın olasılıklara odaklanması doları 2.74 liraya döndürdü. TL, dün dolar dahil tüm para birimlerine karşı yüzde 3.5 ile 4.7 arasında değer kaybetti.

PİYASA ÇOK OLUMSUZ OLMAYACAK
HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, Reuters'e açıklamasında "Sonuçlar Türk siyasi hayatı açısından yeni bir tabloya işaret etse de siyasi belirsizliklerin sürmesi piyasalar için olumsuz. Piyasalar hükümet kurma sürecine odaklanacak. En güçlü ihtimalin AKP azınlık hükümeti olduğu kanaatindeyim. Piyasaların kısa vadede olumsuz seyir izlemesini beklesek de Türkiye'de demokrasinin gücünü göstermesi ve tablonun toplumsal barış için önemli bir ilk adım olması piyasaların çok da olumsuz olmayacağı izlenimi yaratıyor."

Haber Ara