Dolar

32,5852

Euro

34,8056

Altın

2.513,11

Bist

9.693,46

Piyanist Tambi, Gurcistan'dan dereceyle dondu

Piyanist Tambi, Gurcistan'dan dereceyle dondu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 15:35:05

Piyanist Tambi, Gurcistan'dan dereceyle dondu
Suriye'den gelerek Türkiye'ye yerleşen ve piyanoya yeteneği keşfedilen Tambi Cimuk, Gürcistan Tiflis Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'ndan dereceyle döndü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyesi sanatçı Tambi Cimuk, Tiflis'teki yarışmada genel enstrüman sıralamasında üçüncü, piyano dalında ikinci oldu.

Yarışma sonucunu değerlendiren Tambi'nin piyano eğitmeni Elena Çekiç, "Son birkaç aydır yarışmalar haricinde farklı uluslararası organizasyonlarda da sahne almamız yarışmalara hazırlığımızı belli oranda olumsuz etkiledi. Buna rağmen piyano alanında ikinci olmamız önemli" ifadelerini kullandı.

Tambi Cimuk da artık önceliğinin alanında akademik eğitimini tamamlamak olduğunu vurgulayarak, "Bir yılda hayatımda çok şey değişti. Bu değişimlerin olumlu yönde devam edeceğini düşünüyorum. İyi bir ekibimiz var. Bursa Büyükşehir Belediyesinin ve Bursa Valiliğinin büyük destekleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Tambi, 1 Şubat'ta Paris'te yapılacak UNESCO Barış Konseri'ne hazırlanıyor. Tambi, burada dünyanın değişik ülkelerinden 9 piyanistle aynı sahneyi paylaşıp Paris'ten dünyaya barış mesajı verecek.

Haber Ara