Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Pistlerin başarı pilotları 'gökyüzünü' hedefliyor

Pistlerin başarı pilotları 'gökyüzünü' hedefliyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 11:46:00

Pistlerin başarı pilotları 'gökyüzünü' hedefliyor
İBRAHİM YOZOĞLU - Katıldıkları Türkiye ve Avrupa Şampiyonaları'nda ilk ikiyi kimseye kaptırmayan ikizler Can ve Deniz Öncü, pistlerdeki başarılarını okulda da göstererek pilot olmak istiyor.

Motokros ve süpermoto yarışlarında yaklaşık 4 yıldır ilk ikiye ambargo koyan 6. sınıf öğrencisi ikizler, sporun yanında derslerini de aksatmayarak yaşıtlarına örnek oluyor.

Can Öncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşiyle 4 yaşından beri motosiklet kullandıklarını ve yarışlara katıldıklarını söyledi.

Başarılarını sıkı çalışmalarına borçlu olduğunu belirten Öncü, "Her sabah 10 kilometre koşuyorum, sonra okula gidiyorum. Okuldan sonra da antrenmanlara devam ediyorum" dedi.

Öncü, Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu gibi şampiyonları örnek aldığını vurgulayarak, hem pistlerde hem de derslerinde en iyisi olmak için yoğun uğraş verdiğini dile getirdi.

Hayallerinden birinin dünya şampiyonluğu olduğunu anlatan Can Öncü, "Derslerimde de bu başarımı sürdürmek istiyorum. Sınıfta da şu anda üçüncüyüm ancak birinci olan ikiz kardeşimin ortalamasını tutturmak için yeni eğitim öğretim döneminde daha fazla gayret göstereceğim. Hedefim Hava Harp Okulu'na girmek ve pilot olmak" diye konuştu.

- İkizi piste, o sınıfta birinci

Deniz Öncü de geleceğe yönelik en büyük hedeflerinin MotoGP dünya şampiyonluğunun yanı sıra Hava Harp Okulu'nu kazanmak olduğunu belirtti.

Her sabah saat 05.30'da başladığı antrenmanların ardından okula gittiğini, arda kalan zamanında boks yapıp kitap okuduğunu belirten Deniz Öncü, "Şu anda sınıf birincisiyim, okul birincisi de olmak istiyorum. En büyük idealim Hava Harp Okulunu kazanıp, F-16 uçağını kullanmak" ifadesini kullandı.

Öncü, Türkiye, Avrupa, Doğu Avrupa, Balkan, Romanya ve Bulgaristan'da katıldığı yarışlarda kendisinin ikinci, kardeşinin ise birinci olduğunu kaydetti.

- Babadan tam destek

İkizlerin babası Önder Öncü ise çocuklarının motor merakını fark ettikten sonra onlara sürekli destek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımın ikisi de 'girdikleri tüm yarışları kazandı' diyebilirim. 2011'de süpermoto ve motokrosta yarıştılar ve 65cc B kategorisinde Can Türkiye birincisi, Deniz de ikincisi oldu. 2012'de Süpermoto'da 65cc'de Can Avrupa Şampiyonu oldu, Deniz ise yine ikinciliği elde etti. Süpermotoda ve motokrosta Türkiye Şampiyonası'nda gene ilk ikide oldular. O zamandan beri bu seri böyle gidiyor. Kenan ve Toprak ağabeyleri, onlar için çok büyük bir örnek. Sağolsunlar bazen antrenmanları beraber yapıyorlar. Çocuklarımın okuldaki başarısı da beni mutlu ediyor."

Haber Ara