Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Piramitlerin gizemi çözülüyor

Bir türlü sırrı çözülemeyen piramitleri bu kez gelişen teknolojiden yardım alacak olan uzmanlar, antik yapıları tarayarak yüzeyin altındaki gizemleri çözmeyi hedefliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 20:47:52

Piramitlerin gizemi çözülüyor

Bilim insanları Mısır'daki Keops Piramidi (Büyük Piramit) dahil 4 piramidi bir kez daha mercek altına alıyor. Bu defa gelişen teknolojiden yardım alacak olan uzmanlar antik yapıları tarayarak yüzeyin altındaki gizemleri çözmeyi hedefiyor.

BİR TÜRLÜ SIRRI ÇÖZÜLEMİYOR

Binlerce yıllık yapıların dalga partiküller ve termal imajların yardımıyla inceleneceğini duyuran Mısır Antik Eserler Bakanı Mamdouh Eldamaty, proje kapsamında Dashour ve Giza'daki 4 piramidin mercek altına alınacağını belirtti.

PEK ÇOK GİZEM VAR

Araştırmayı yapan ekip adına açıklamalarda bulunan Kanada'daki Laval Üniversitesi çalışanı Matthieu Klein, söz konusu yapılarda çözülmeyi bekleyen pek çok gizem buluduğunu ve kullanacakları yöntem sayesinde ilginç bulgulara ulaşabileceklerini belirtti.

Mısır'daki piramitlerin nasıl ve kimler tarafından inşa edildiğine dair onlarca komplo teorisi ve iddia mevcut. Bu kadar teorinin bulunmasının altındaki en büyün neden ise dönemin teknolojisinin bu tarz bir projenin hayata geçirilmesinde yetersiz kaldığı iddiası.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara