Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Picasso'nun 81 yaşındaki kızına İspanya vatandaşlığı

Ünlü ressamın önemli tablolarından biri olan Guernica'nın yapımının 80'inci yıldönümünde, Picasso'nun 81 yaşındaki kızı Maya'ya İspanyol vatandaşlığı verildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 18:00:40

Picasso'nun 81 yaşındaki kızına İspanya vatandaşlığı
Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Ruiz Picasso'nun 81 yaşındaki kızı Maya Maria de la Concepcion Ruiz Picasso, İspanyol vatandaşı oldu.

Picasso ve hayat arkadaşı İsveçli Marie Therese Walter'ın kızı, Fransa Boulogne-Billancourt doğumlu Maya'ya, ünlü tablosu Guernica'nın yapımının 80'inci yıldönümünde, İspanya tarafından vatandaşlık verildi.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında, Picasso'nun kızına İspanyol vatandaşlığı verilmesiyle ilgili kararname imzalandı.

Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inigo Mendez de Vigo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Picasso'nun en ünlü eserlerinden biri olan "Guernica" tablosunun yapımının 80'inci yıldönümünde kızına vatandaşlık verilmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

İspanyol bakan, Picasso'nun Guernica'yı çizdiği sırada yanında olan ve babasının fırçalarıyla oynayan Maya'nın İspanyol vatandaşı olmasının çok doğal olduğunu ifade etti.

İspanya İç Savaşı sırasında yapılan, ancak 1981 yılında İspanya'ya getirilebilen tablo, Madrid'deki Reina Sofia Müzesi'nde sergileniyor. Ünlü eserin yapılışının 80'inci yıldönümü olması vesilesiyle gelecek hafta bu müzede özel bir sergi açılacak.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Picasso'nun kızı Maya dışında uzun yıllar İspanya'da yaşayan Perulu matador Andres Raul Roca Rey ve Moldovalı boccia sporcusu Vasile Agache'ye de İspanyol vatandaşlığı veren kararlara imza atıldı.

Haber Ara