Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Peşmerge: PKK, Şengal'den çekilmeli

Peşmerge güçleri Şengal komutanı Qasım Şeşo, PKK'nin Şengal'de olumsuz bir etkisi olduğunu ve bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 12:56:57

Peşmerge: PKK, Şengal'den çekilmeli

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Qasım Şeşo, PKK'nin Şengal Dağı'ndaki varlığının, bölgenin güvenliğini tehlikeye attığını ve saldırılara açık hale getirdiğini söyledi.

Irak'ta yayın yapan Someria News'e konuşan Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Qasım Şeşo, PKK'nin, Şengal'de negatif bir rol oynadığını ve bölgenin geleceğini tehlikeye attığını belirtti.

Qasım Şeşo, PKK'nin, güçlerini  Şengal Dağı'ndan çekmemesi halinde Türkiye'nin bölgeye saldırıcağını ve bir çatışmaya yol açacağını savundu.

"PKK, YEZİDİLERİ KULLANIYOR"

‘PKK, Ezidilerin acılarını kendi dar çıkarları için istismar ediyor' diyen Qasım Şeşo, Ezidilerin, PKK'nin Şengal'de kalmasını istemediğini belirterek, ‘PKK burada Ezdi kızlarını ve erkeklerini silah altına alarak, uluslararası yasalara aykırı davranıyor' dedi.

5 gün önce Şengal Dağı eteklerindeki Şerfedin Mezargahı'nda bir araya gelen Ezidi ruhani lideri ve önde gelenleri de bir konferans düzenlemiş, Şengal'in Kürdistan Bölgesine bağlanmasını isteyerek, PKK'ye bağlı silahlı güçlerin Şengal Dağı'nı terk etmelerini istemişti.

Haber Ara