Dolar

32,5061

Euro

34,8137

Altın

2.490,09

Bist

9.549,37

Peşmerge komutanından PKK'ya sert sözler!

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, “PKK, Kürdistan Bölgesi ve Şengal halkının yanı sıra Kürtlerin ulusal menfaatlerine karşı olan yanlış bir politikayla birçok yerde gerginlik ve karışıklığa neden olmuş durumda” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 23:15:45

Peşmerge komutanından PKK'ya sert sözler!

Rudaw'ın haberine göre Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki ile Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, bölgede yaşanan gerginliğe ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Serbest Lezgin, PKK'nin Kürdistan'ın bir karış toprağında hüküm sürdürmesinin Kürdistan Bölgesi ve Kürtler tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti.

Lezgin, “PKK bölgenin başına bela olmuş durumda. Ezidi evlatlarını sebepsiz yere öldürtüyor” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Komutanı Serbest Lezgin sözlerini şöyle sürdürdü:

İLK DEĞİL

“Bölgede bizimle PKK arasında ilk defa gerginlik yaşanmıyor. Son 2 - 3 yılda sürekli gerginlikler yaşandı. Maalesef PKK bugün, Kürdistan Bölgesi, Şengal halkı ve Kürtlerin ulusal menfaatlerine karşı olan yanlış bir politikayla birçok yerde gerginlik ve karışıklığa neden olmuş durumda. Bu yerlerden biri de Şengal'dir. PKK geçmişte bölgede Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) karalamaya çalışarak peşmergeye iftirada bulundu. Herkes biliyor ki Şengal'de 600 peşmergenin kanı döküldü, bu peşmergeler ne Şengalli ne de bölge halkıydı. Maalesef PKK'nin Kürdistan Bölgesi, peşmerge ve bizim politikamızı karalama çalışmaları sürüyor ve bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar."

ŞENGAL HALKINA SESLENDİ


"Şengal halkı şunu kendilerine sormalı: Geleceklerini PKK'nin geleceğine bağlamakla neyi elde ediyorlar? PKK'nin durumu özel, siyasi olarak iflas etmiş durumda bütün dünya da onu bir terör örgütü olarak adlandırıyor."

"TOPRAK ELDE EDEMEDİ ve KORUYAMADI"

"40 yılda kendisine göre savaşa başlamış olan PKK şimdiye kadar kaç karış toprak kurtararak korudu? PKK çıkıp Türkiye'den (Güney Doğu Anadolu bölgesi) bir karış toprak kurtarıp koruduğunu söylesin.
PKK, beraberinde Kürdistan ve Rojava'ya (Suriye'nin Kuzeyindeki PYD kantonları) bela getirdi. Bugün Rojava çok kötü durumda, Rojava halkı zor günlerden geçiyor, onları belirsiz bir gelecek bekliyor. Bütün bunların PKK'nin politikası ve orada yaptıkları müdahale sonucu ortaya çıktı."

MENBİÇ'İN ESED'E DEVREDİLMESİNİ ELEŞTİRDİ


"2 ay 10 gün süren bir savaş ve Rojava'da 500'den fazla Kürt gencinin kanı dökülmesine rağmen dün Menbic Beşar Esad'a teslim edildi. Kendileri bile hangi amaç uğrunda çalıştıklarını bilmiyor. Kürtlerin karşıtları amaçları uğruna onları kullandırıyor. KDP, peşmerge ve Kürdistan Bölgesi olarak kardeş kavgasına girmeyi asla istemedik. Sayın Başkan Mesud Barzani kardeş kavgasını haram kıldı. Hiçbir zaman silahlarımızı hiç bir Kürt'e doğrultmak istemedik."

"PKK NÜFUZ ELDE EDEMEZ"

"PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nde nüfuz elde etmesi mümkün değil. Kürdistan Bölgesi ve halkı, PKK'nin Kürdistan'ın bir karış toprağında hüküm sürmesini kabul etmesi mümkün değil. PKK, Şengal'de halkın evlerine dönmesine engel oluyor. Bu ne PKK'ye ne de onların geleceğine hizmet ediyor. İlerde pişman olacaklar ve en büyük bedeli PKK ödemeli."

PEŞMERGE-PKK ÇATIŞMASI

Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı peşmergeler) ile YBŞ arasında dün sabah çıkan çatışmada 1 YBŞ'li hayatını kaybetti, 4'ü peşmerge 7 kişi de yaralandı.

YBŞ'den bugün yapılan yazılı açıklamada ise, “Peşmergeyle yaşanan çatışma sonucu 7 yoldaşımız şehit oldu, 20 yoldaşımız yaralandı” dedi.

ÖZERKLİK - FEDERASYON

Önce Menbiç sınır hattındaki köylerin idaresini, sonrasında Menbiç'teki hakimiyet alanının tamamını rejime devreden PKK'nın, Esed ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğu uzun süredir bilinen gerçekler arasında.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

511953

Haber Ara