Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışma

Sputnik'e konuşan Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, 13 köyün kurtarılması için çatıştıkları IŞİD'in birçok militanını öldürdüklerini ve 5 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 16:54:57

Peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışma

Edinilen bilgilere göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) savunma gücü olan Peşmerge güçleri, bu sabah Kerkük kentinin Dakuk bölgesinde IŞİD'e karşı ağır silahlarla büyük bir operasyon başlattı.

Kerkük bölgesinden sorumlu Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, konuyla ilgili Sputnik'e konuştu.

Dakuk'da IŞİD'in işgali altındaki 13 köyün kurtarılması için bu sabah örgüte karşı büyük bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Kerküki, "IŞİD'e ağır silahlarla operasyon düzenledik. Koalisyon uçakları da bize havadan destek verdi. IŞİD ile saatlerce süren çok şiddetli çatışmalar sonucunda, çok sayıda terörist öldürüldü. Bazı IŞİD üyeleri de ölü geçirildi. Operasyonda 5 Peşmerge hayatını kaybederken, 37 Peşmerge de yaralandı. Çatışmada Kürdistan Sosyalist Partisi (KDSP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud da yaralandı. Hayati tehlikesi olmayan Mahmud şu an tedavi altında" dedi.

Komutan Kerküki, çatışmalar sonucunda 13 köyün IŞİD'ten alındığını ve buralarda mayın ve bomba temizliği yaptıklarını kaydetti.

Uluslararası enerji ajansına göre, Irak'tan çıkarılan petrolün yüzde 40'ı Kerkük'te bulunuyor.

Haber Ara