Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Peşmerge, DAEŞ'e karşı operasyon başlattı

Peşmerge, DAEŞ'e karşı operasyon başlattı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 10:31:40

Peşmerge, DAEŞ'e karşı operasyon başlattı
Irak'taki Peşmerge güçleri, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un Hazır bölgesindeki stratejik noktaları geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Operasyon bölgesindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Peşmerge güçleri sabahın erken saatlerinde Musul'un Hazır bölgesinde DAEŞ'in elinde tuttuğu köyleri geri alınmak için harekete geçti.

Peşmerge'nin başlattığı operasyonu yavaşlatmak için terör örgütü militanlarının intihar eylemleriyle ilerleyişi durdurmak istediği belirtildi.

Stratejik öneme sahip civar köylerin geri alınması için başlatılan operasyona 4 binin üzerinde Peşmerge'nin ağır silahlarla ilerleme kaydettiği aktarıldı.

Çatışma bölgesindeki Peşmerge komutanları tarafından operasyonun amacının, Erbil kentine yakın bölgelerin güvenliğini temin etmek, olası havan ve katyuşa füze saldırılarını en aza indirmek olduğu ifade edildi.

Peşmerge'nin kontrol altına almak istediği köylerin çoğunluğunun Hristiyanlara ait olduğu ve ortalama 5 kilometre ilerlemenin hedeflendiği açıklandı.

Hazır bölgesi, Musul kent merkezinden 37 kilometre, Erbil'den ise yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alıyor.

Haber Ara