Dolar

32,5387

Euro

34,8783

Altın

2.432,23

Bist

9.645,02

Peskov: PYD/YPG Suriye sınırından çekilmezse Türkler onları ezip geçecek

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, 'Kürtler (PYD/YPG) Suriye sınırından çekilmezse Türkler onları ezip geçecek' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-23 13:03:04

Peskov: PYD/YPG Suriye sınırından çekilmezse Türkler onları ezip geçecek

BBC Türkçe'nin haberine göre Peskov, PYD/YPG çekilmezse, Suriye sınır gücü ve Rus askerlerinin de bölgeden çekileceğini ve Türk ordusunun onları "ezip geçeceiğini" söyledi.

Kremlin sözcüsü, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Ankara ile Moskova arasında dün varılan mutabakatın ve Rusların PYD/YPG'yi sınır bölgesinden çıkarabileceğinin "çok da inandırıcı olmadığı" sözlerine de cevap verdi.

ABD'nin Suriyeli Kürtlere (PYD/YPG) ihanet edip yalnız bıraktığını da söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, ayrıca ABD'nin PYD/YPG'yi sınır bölgesinde kalıp Türk ordusuyla savaşmaya teşvik ettiğinin göründüğünü belirtti.

Peskov "ABD son yıllarda Kürtlerin en yakın müttefikiydi. Ama sonunda Kürtleri terk etti ve esasında onlara ihanet etti. Şimdi de Amerikalılar Kürtleri Türkiye sınırında bırakmayı tercih ediyor ve neredeyse onları Türklerle savaşmaya zorluyor" dedi.

 

Haber Ara